İstanbul'da hareketli saatler

Dolmabahçe Sarayı önünde üzerinde el bombası ve silah olduğu belirtilen bir kişi, etkisiz hale getirildi.

İstanbul'da hareketli saatler

Edinilen bilgiye göre; üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi nöbetçi kulübesine el bombası attı. Ancak patlama gerçekleşmedi.

Nöbet kulübesindeki tören kıyafetli polisler hemen harekete geçti. Şüpheli kişi, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi. Olay yerine bomba imha uzmanları çağırılırken sarayın önünden geçen Dolmabahçe caddesi çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Kelepçelenen kişi saray içindeki polis noktasına götürülürken bomba imha uzmanları olay yerinde inceleme yaptı. İnceleme sırasında saray önünde patlama sesi yükseldi. Patlama sesinin el bombası düzeneğinin fünye ile patlatılması sırasında çıktığı öğrenildi.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN SALDIRGANIN ÜZERİNDEKİ ŞÜPHELİ DÜZENEKLER PATLATILIYOR

Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere saldırı gerçekleştirdiği sırada etkisiz hale getirilen saldırganın üzerindeki incelemeye devam ediliyor. Tören kıyafetli nöbetçi polislerin etkisiz hale getirdiği saldırgan sarayın duvarları içindeki güvenli bir noktaya götürüldü. Uzman polislerin incelemesi sürerken art arda 2 patlama sesi duyuldu. Patlama seslerinin saldırganın üzerinde bulunan şüpheli düzeneklerin kontrollü olarak patlatılmasından kaynaklandığı öğrenildi. 

SALDIRGAN ATEŞ DE ETTİ

Öte yandan saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Saldırganın polislere selam vermek için yaklaştığı, bu sırada el bombasını üstlerine attığı ancak bombanın patlamadığı belirtiliyor. İddiaya göre saldırgan bunun ardından silah ta kullandı, polislere ateş açtı, polisler de karşılık verdi. Gördüğü karşılık üzerine kaçmaya çalışan saldırgan, nöbet tutan polisler tarafından yakalandı. 

Emniyet Müdürü Selami Altınok:  2 el bombasını da arkadaşlarımız imha etti. Saldırganın kimliği ve bağlantısı bizce malum. Hapishanede yatmışlığı var.

Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki olay nedeniyle trafiğe kapanan Dolmabahçe Caddesi incelemenin ardından tekrar açıldı.


DHA



















































































































<< Önceki Haber İstanbul'da hareketli saatler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER