Başbakan Erdoğan'dan muhalefete jet çağrı!

Başbakan Erdoğan, Memur-Sen'in iftar yemeğinde konuştu, muhalefete acil çağrıda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan muhalefete jet çağrı!

  • Başbakan Erdoğan, Mısır'daki askeri darbeye sert çıktı.
  • Erdoğan: "(Yeni anayasa) mutabık kalınan 48 maddeyi hemen Meclis'ten geçirelim."
  • Erdoğan, "Tatil yapmayalım bu yaz şu anayasayı halledelim." diyerek muhalefete açık çağrıda bulundu.
  • Diğer yandan Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak.

Başbakan Erdoğan, Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı olan Genç Memur-Sen'in Altınpark'ta düzenlenen iftar yemeğine katıldı. 

Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Mısır'daki darbeye değindi. Erdoğan, "Mısır'da bir askeri darbe yapıldı. Bunu kendileri kabul etmiyor. Ya nasıl kabul etmezsin. Tanklarla, tüfeklerle sivilin üzerine yürüyeceksin ve 'bu darbe değil' diyeceksin. Sandıktan çıkan bir iktidarı sen sandıkla indirmiyorsun ki, tankla tüfekle, apoletinle indiriyorsun" diye konuştu. 

-"Yeryüzünde Allah'tan başka galip yoktur."

Darbe yapan Mısır Genelkurmay Başkanı Sisi'yi Mursi'nin atadığına, darbe sonrası Devlet Başkanı olan Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı da Mursi'nin atadığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Biz bu darbelerden bu ülkede çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de aynı şekilde çekmesini istemiyoruz, derdimiz bu. Ve biz biliyoruz ki, yeryüzünde Allah'tan başka galip yoktur." dedi.

-"Darbeciler hayırla yad edilmemiştir, yad edilmeyecektir."

Başbakan Erdoğan, Mısır'da kaosu derinleştirecek adımların değil kamplaşmayı bitirecek adımların atılmasını istediklerini belirterek, "Dünyanın hiçbir ülkesinde darbeciler hayırla yad edilmemiştir, yad edilmeyecektir. Bizim ülkemizde de darbecileri hayırla yad edenleri gördünüz mü? Baştan şakşakçılar çıkar ama aradan zaman geçince bela okurlar. Tıpkı son zamanlarda olduğu gibi." dedi. 

-"Bu yaz içinde gelin şu anayasa işini halledelim."-

Başbakan, konuşmasının sonlarında ise yeni anayasa çalışmalarına değindi. Ekranları başında kendilerini izleyen vatandaşların şahit olmasını isteyen Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarında 48 maddede mutabık kalındığını, çalışmalar sırasında her partinin muhalefet şerhi koyduğu maddeler de bulunduğunu hatırlattı. 

"Yani herkesin muhalefet şerhi koyduğu maddeler var. Kimse kimseyi kandırmasın" diyen Başbakan Erdoğan, muhalefete seslenerek yaz boyunca yeni anayasa konusunda çalışabileceklerinin sinyalini verdi. 

"Ben bunu arkadaşlarıma söylemeye hazırım, tatil matil yapmayın ve günde en az 10-15 saat çalışın." diyen Erdoğan, "Bu yaz içinde gelin şu anayasa işini halledin. Ben arkadaşlarıma bu konuda gerekli şeyi söyleyeceğim. Diğer liderler de söylesin, genel müdürler de söylesin. Hadi atalım bu adımı." diye seslendi.

Erdoğan muhalefete, mutabık kalınan 48 maddeyi hemen Meclis'ten geçirmeyi teklif etti.

-Devletin zirvesi İstanbul'da buluşacak-

Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın bugün saat 14:00'da Cumhurbaşkanı Gül'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.


<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan muhalefete jet çağrı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER