Başbakanlık tarafından gönderilen şok emir!

28 Şubat döneminde mütedeyyin insanların devlet kadrolarında farklı bir yapılanmaya gittiği iddiası çürütülmesine rağmen, bugün aynı iddialar tekrar ısıtılıp öne sürülüyor.

Başbakanlık tarafından gönderilen şok emir!

MİT’in Başbakanlık talimatıyla 15 Ocak 2014’te teşkilatlara gönderdiği yazıda takip edilmesi istenen dinî gruplar paralel devlet yapılanmaları (PDY) olarak adlandırılıyor.

Askerî istihbaratın hazırladığı raporda Hizmet Hareketi’nin “devlete alternatif yapılanma” olarak tanımlanması, Başbakanlık ve MİT’in 15 Ocak 2014’te teşkilatlara gönderdiği yazılı talimatta dinî fraksiyonlar ve gruplar için “paralel devlet yapılanması (PDY)” ifadesinin kullanılması dikkat çekiyor. Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre , bütün faaliyetlerini meşru zeminde yürüten Hizmet Hareketi’ni yasa dışı bir örgütlenme gibi göstererek, yapılacak uygulamalar için yasal zemin hazırlanmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

İstihbarat Başkanlığı’nın hazırladığı sonuç ve teklifler bölümünde, kadrolaşma ve irticayı destekleyen sermayeye karşı çözüm üretilmesi öneriliyor. İrtica tehdidine karşı vakit geçirmeden etkin ve köklü tedbirlerin alınması gerektiği ifade edilen raporda, 28 Şubat MGK kararlarına ilave tedbirlerin alınmasının önemi üzerinde duruluyor. Raporun teklifler kısmında ise İçişleri, Emniyet, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıkları başta olmak üzere tüm devlet kademelerinde mütedeyyin insanların tasfiye edilmesi isteniyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra emniyet ve yargıda yapılan tasfiyeler 28 Şubat dönemindeki tekliflerle paralellik gösteriyor. Son günlerde MİT ve devlet içerisinde oluşturulan jurnalleme ve fişleme taktiğiyle Hizmet Hareketi’nin takip edilmesi yönündeki uygulamalar, 28 Şubat raporunda “İrticayı destekleyen yayın kuruluşlarının etkili bir şekilde denetlenmesi, irticayı destekleyen sermayeye Hazine’den verilen teşviklerin önlemesi, Fethullah Gülen Nurcu tarikatının normal faaliyetlerinin ivedilikle incelenmesi ve izlenmesi” şeklinde yer alıyor
<< Önceki Haber Başbakanlık tarafından gönderilen şok emir! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER