Bu illerde kar sebebiyle okullar tatil edildi!

Kar yağışı sebebiyle bazı il merkezlerinde ve ilçelerle okullar tatil edildi.

Bu illerde kar sebebiyle okullar tatil edildi!

Bayburt'ta 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile eğitime 1 gün ara verildi.

Ardahan'da dünden beri etkisini arttırarak devam eden kar yağışı sonrasında Ardahan merkez ve tüm ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. 

Bitlis ve ilçelerinde 3 gündür devam eden kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerde 2 gün, Hizan merkez ve bağlı köylerde 2, Tatvan merkez birinci kademe okullar ve merkeze bağlı köyler 2 gün tatil edildi.

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve ilçelerindeki okullar 1 gün tatil edildi.

Erzincan'da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de okullar bir gün süresince tatil edildi. 

Tunceli'de dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ise bir gün ara verildi. Kar kalınlığı il merkezinde 52 santimetreye, Ovacık ilçesinde ise 1 metreye ulaştı.

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildiğini belirtti.

Erzurum şehir merkezinde kar kalınlığı 40 santime ulaştı, okullar tatil edildi. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, ilçeler ve bağlı köylerde okul öncesi, ilköğretim, özel eğitim merkezleri ve liselerde eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Aşırı kar yağışı nedeniyle Hakkari'ye bağlı 132 köy ve 375 mezra yolu ulaşıma kapandı. Eğitime ise 1 günlük ara verildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada; Hakkari merkez ve merkeze bağlı köyler ile, Yüksekova merkezi ve bağlı köyleri ve Çukurca ve bağlı köylerinde kar yağışı nedeni ile eğitime 1 günlük ara verildiği belirtildi.

Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Gümüşhane Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte 5 Ocak Cumartesi günü başlayan ve il genelinde etkili olan kar yağışının ardından çok  sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Muş İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile merkeze bağlı köylerde 1 gün, Varto ilçesinde ise eğitime 2 gün ara verildiğini bildirdi.

Kar yağışı nedeniyle Ağrı'da il merkezi hariç köylerde eğitime 2 gün ara verildi. Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; ''Tutak ve Hamur ilçelerimizde, ilçe merkezleri hariç, YİBO'lar ile  taşıma merkezi ilk ve orta öğretim okullarımız 7 Ocak Pazartesi günü olmak üzere  bir gün süreyle, Eleşkirt ilçemizde, ilçe merkezi ile bütün köy okulları 7 Ocak  Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edilmiştir.'' ifadeleri kullanıldı.

-Doğu karla kaplı-

Orta Akdeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde, kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 950, Ağrı'da 70 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van ve Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle de 141 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Sivas'ta da kar yağışı nedeniyle 284 köy yolu ulaşıma kapandı.

Siirt'te de sabah saatlerinde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle, 4'ü Şirvan, 18'i de Pervari ilçesine bağlı olmak üzere toplam 22 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı dolayısıyla Bayburt ve Gümüşhane'de 329 köy yolu ulaşıma kapandı.

Malatya'da da kar yağışı nedeniyle 117 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Kapalı yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığı bildirildi.

<< Önceki Haber Bu illerde kar sebebiyle okullar tatil edildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER