CHP başörtülü adaylara böyle yaklaşacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başörtülü aday gösterip göstermeyeceklerine ilişkin, soruya cevap verdi

CHP başörtülü adaylara böyle yaklaşacak!

Kılıçdaroğlu,bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı. Başörtülü milletvekilleriyle ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, kadınların giysisi ve kimlik üzerinden siyaset yapmayı uygun görmediklerini söyledi.

CHP'nin yerel seçimlerde başörtülü aday gösterip göstermeyeceğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Başvuru olursa bakarız tabii. Kurallar vardır, başvurusunu yapar değerlendiririz, aday olacaksa olur tabii, niye olmasın. İnsanlara giyimi dolayısıyla 'sana siyaset yasağı getirdim' deme hakkımız var mı bizim? Yok tabii" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bir soru üzerine yerel seçimlerde kadın adaylara geçen seçimlere göre çok daha fazla yer vereceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu, siyasette üslup tartışmalarının hatırlatılarak, "Özeleştiri yaptığınız oldu mu?" sorusu üzerine, zaman zaman "keşke o ifadeyi kullanmasaydım" dediği anların olduğunu anlattı.

"İstanbul'da Gürsel Tekin mi? Sarıgül mü?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, İstanbul'da adayın kimin olacağına İstanbullular'ın karar vereceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, İzmir adayıyla ilgili bir soru üzerine ise bu konuda kararı Parti Meclisi'nin vereceğini, İzmir'de de en az bir kadın belediye başkan adaylarının olacağını vurguladı.

"Önümüzdeki süreçte CHP'den başörtülü bir milletvekili adayı çıkar mı?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Başvuru gelirse bakarız tabii. Özel bir belirlememiz ya da özel bir önceliğimiz yok. Bizim için önemli olan kadın olması, onun başının açık veya kapalı olması çok önemli değil" açıklamasında bulundu.


AA
<< Önceki Haber CHP başörtülü adaylara böyle yaklaşacak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER