Efkan Ala, Kabataş iddialarıyla ilgili çelişkili konuştu

Bakan Ala, Kabataş iddialarına ilişkin yeni görüntülerden rahatsız oldu ve "Şimdi neyi, kim, niçin araştırıyor?" diye ilginç açıklama yaptı..

İşte Kabataş görüntülerinin tamamı

  • Gezi olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta başörtülü bir kadının bebeğiyle birlikte saldırı ve tacize uğradığı iddiaları üzerine önceki gün ortaya çıkan görüntüler tartışılıyor. 
  • Görüntülerde saldırı ve taciz bulunmaması iddianın doğruluğunun sorgulanmasına yol açtı. 
  • İçişleri Bakanı Ala ise çelişkili açıklamalar yaparak olayın araştırılmasından rahatsızlığını ortaya koydu.

Gezi olayları sırasında bütün Türkiye'nin tepkisini çeken bir olay yaşandığı iddiası gündeme geldi. Bir kadın bebeğiyle birlikte 80-100 kişilik bir grubun taciz ve saldırısına uğramıştı. 


Üstelik iddiaya göre saldırıda bulunan grup ahlaksızca davranışlar da sergilemişti. O dönem yaşananların görüntüleri olduğu ortaya atılmış ve bu görüntüleri izlediğini söyleyenler açıklamalar yapmıştı. Başbakan da bu olayı meydanlarda kullanıp olayın görüntülerinin olduğunu söylemişti.

Fakat daha sonra bölgeyi gören mobese kameralarının kayıt yapmadığı belirtildi. Olduğu iddia edilen görüntüler bir türlü ortaya çıkmadı. Ta ki önceki gün Kanal D iddia edilen olayla ilgili görüntüleri yayınlayana kadar. Görüntülerde saldırı ya da anlatıldığı gibi bir taciz yer almadı.
 
CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAYA HAZIRLANIYOR

Tartışma yeniden başladı. Cumhuriyet Halk partisi o dönem kamuoyunu yanılttıkları ve topluma kin ve düşmanlık aşıladıkları için Başbakan ile olayı topluma yanlış aksettirenler hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

ALA RAHATSIZ OLDU

Diğer yandan görüntülerin ortaya çıkması İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı rahatsız etti. Erzurum'da konuşan Ala çelişkili ifadeler kulandı. 

Oysa "O gün neler yaşandığını bütün Türkiye gördü. Şimdi neyi, kim, niçin araştırıyor? O olay gerçekleşmiştir, ilgililer ve işin sahibi, o olaya maruz kalan çıkmış bunu söylemiştir. Bu da Adli Tıp raporuyla teyit edilmiştir." diyen Ala'nın "O gün neler yaşandığını bütün Türkiye gördü" şeklinde ifade ettiği olayla ilgili bugüne kadar kimse bir şey görmemişti. 

Öte yandan Ala'nın konunun araştırılmaması, şahısların ifadelerine inanılması gerektiğini söylemesi de ilginç bulundu. Ayrıca saldırıya uğradığı iddia edilen kadının olaydan 5 gün sonra aldığı Adli Tıp raporunda dizlerinde küçük morarmalar olduğu belirtiliyor. Oysa olaydan sonra kendisiyle görüşen bazı kadın gazetecilerin, kendilerine kollarında morluklar olduğunu söylediği bilgisi basına yansıdı.

<< Önceki Haber Efkan Ala, Kabataş iddialarıyla ilgili çelişkili konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER