Emniyetten sürücülere sloganlı uyarı dönemi

'Atalarına kavuşmak istiyorsan hızlı, çocuklarına kavuşmak istiyorsan yavaş'

Emniyetten sürücülere sloganlı uyarı dönemi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, trafik kurallarıyla ilgili geçmiş yıllardaki yarışmalarda belirlenen 250 sloganı kamuoyu ile paylaştı. Kamyon arkası yazıları andıran 'Atalarına kavuşmak istiyorsan hızlı, çocuklarına kavuşmak istiyorsan yavaş', 'Hızını azalt, ömrünü uzat', 'Güzelliğin on para etmez, trafik canavarı affetmez' gibi onlarca slogan, kazaların önlenmesi amacıyla polis tarafından kullanılacak.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Projelerin en önemli hedef kitlesi olan yol kullanıcılarının (sürücü, yolcu ve yayaların) trafik bilgi ve bilincinin artırılması, vatandaşlarımızın ilgisinin trafik güvenliğine yöneltilmesi, trafiğin bir kültür, bir yaşam biçimi olarak benimsetilmesi ve elde edilecek tüm materyallerin eğitim ve bilgilendirme çalışmalarında kullanılması amacıyla 'Trafik Güvenliğine Yönelik Ödüllü Slogan, Kısa Metrajlı (Spot) Film, Logo ve Afiş Tasarımı Yarışması' sonucu jüri tarafından belirlenen ilk 250 slogan kamuoyu ile paylaşılmıştır." denildi.

"KAMYON YAZILARI DEĞİL, KURALLARI HATIRLATMA SLOGANLARI BUNLAR"

Genel trafik kurallarıyla ilgili, "Aracınızı kaderiniz değil, bilginiz yönetsin. Kafan varsa kask kullanırsın. Kazalar, çiğnenmiş kuralların intikamıdır. Kaza geliyorum der, kulak verin yeter. Direksiyon başındayız kapsama alanı dışındayız." şeklinde sloganların açıklandığı sitede, birbirinden ilginç sözler dikkat çekiyor. 

Trafik polisinin, sürücülerin dikkatini çekmek için belirlediği sloganlardan bazıları şöyle: "Kurallar sizi korkutmak için değil korumak içindir. Kaskınız kaskonuzdur. Unutmayın; uyulan her trafik kuralının bir nedeni, uyulmayanın da bir bedeli vardır. Trafik kurallarını yabana, yaşamı riske atma. Yorgun çıkma yola, dinlen ver bir mola. İster sürücü ol ister yaya, aksatmadan uy kurala. Trafikte bir hata yüz doğru götürür. Çok yakın takip etme, canını riske etme. Kazasız belasız güvenli sürüşler, sevdiklerinize mutlu gülüşler. Üst geçit, alt geçit, kolay olur karşıya geçiş. Her ihtimale karşı, kaskını başında taşı. Önemli olan ceza değil candır." 

"HIRSIZ MALIMIZI, HIZ CANIMIZI ALIR"

Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından belirlenen sloganlarda 'hız' konusu da işlendi. İşte hızla ilgili bazı sloganlar: "Atalarına kavuşmak istiyorsan hızlı, çocuklarına kavuşmak istiyorsan yavaş. Hızını azalt, ömrünü uzat. Yavaş git hız yapma, ecel kavşağına sapma. Hırsız malımızı, hız canımızı alır. Ne hızlı ne yavaş, her an dikkat vatandaş. Arabana güvenip hızınla övünme, hatalı sollayıp sonradan dövünme. Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin. İlkesi hız olanın, ömrü az olur. Aşırı hıza ret, yaşama evet. Şaşırıyorum birbiriyle yarış edene, madalya mı veriyorlar hızlı gidene. Hızınla değil, dikkatinle övün. Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler."

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, emniyet kemeriyle ilgili sloganları da sanal alemden duyurdu. Emniyet kemeriyle ilgili belirlenen bazı sloganlar şöyle sıralandı: "Emniyet kemerini bağla, hayat güvencesini sağla. Emniyet kemeri deyip geçme, ölümünü kendi elinle seçme. Emniyet kemeri bizleri koruyan ücretsiz sigortadır. İki siyah bant, ne canlar kurtarır dene bak. Binayı ayakta tutan sağlam temeli, sürücüyü hayatta tutan emniyet kemeri. Adı üstünde emniyet kemeri, bunu anlamayan zihniyete ne demeli. Emniyet kemeri değil ki paralı, takmayan ya ölü ya da yaralı. Takmazsan emniyet kemerini, hayatınla ödersin bedelini." 

Atasözlerini aratmayan sloganlarda 'hatalı sollama' da unutulmadı. Bazı sloganlar şöyle: "Hatalı geçme, ölümü seçme. Hatalı sollama, hayatınla oynama. Şansa bel bağlama, yersiz sollama. Hatalı sollama, ölümle oynama."

Çocukları da unutmayan Emniyet Genel Müdürlüğü, minikler için şu uyarılarda bulundu: "Size yeşil ışık yanıyor olsa bile araçlar tamamen durmadan karşıdan karşıya geçmeyiniz. Park etmiş araçların önünden ve arkasından geçmeyiniz. Sevgili çocuklar, hareket halindeki araçların arkasına kesinlikle asılmayınız. Araçlardan dışarıya kesinlikle sarkmayınız. Araç içerisinde mutlaka oturun ve sürücünün dikkatini dağıtmayın. Sürücüler dikkatsiz olsa da siz mutlaka dikkatli olun. Kaldırımsız yolda şoförlerin yüzünü görerek yürüyün."

CİHAN
<< Önceki Haber Emniyetten sürücülere sloganlı uyarı dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER