Erdoğan: Biz bu saldırıların altında kalmayız

Başbakan Erdoğan "bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu 51 kardeşimiz vefat etti" dedi.

Erdoğan: Biz bu saldırıların altında kalmayız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu saldırıyı  hem Reyhanlı hem Türkiye suhuletle aşacak, yaralar en kısa zamanda sarılacak,  saldırının izleri en kısa süre içinde tamir edilecek....Biz bu saldırıların altında kalmayız, er yada geç bu saldırının faillerine bedelini misliyle ödetiriz'' dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki  bombalı saldırılara ilişkin, ''Saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan  taşeronlar itibariyle şu anda çok büyük oranda aydınlatılmış durumda. Bu menfur hadiseyi gerçekleştirenlerin Suriye rejimi ile irtibatlı Türkiye içinde bir örgüt  olduğu, saldırıda yer alanların da Türkiye vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Bu  kapsamda şu an itibariyle 13 kişi gözaltına alındı ve sorgulamalar devam ediyor''  dedi.
"51 kardeşimizi kaybettik"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda ihmalin olup olmadığını Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından araştırılacağını söyledi.
Partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Reyhanlı'daki bombalı saldırıya da yer veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye her anlamda baharı yaşadığımız, birliğimiz, dayanışmamız, kardeşliğimiz adına çok önemli bir süreçten geçildiğini vurgulayarak, " Umutlarımızı çoğalttığımız bir dönemde üstelik Anneler Günü'nün hemen öncesinde Reyhanlı'dan milletçe hepimizi derinden sarsan acı bir haber aldık. Reyhanlı'da belediye ve PTT binalarının önünde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 51 kardeşimizi kaybettik. Kimlik tespitleri tamamlandı. 39'unun cenazeleri ailelerine teslim edildi, definleri yapıldı. 39 kişiden 36'sı bizim vatandaşımız, 3'ü de Suriyeli. Hastanelerde yaralı 48 yaralı var. 41'i bizim vatandaşımız 7'si ise Suriye vatandaşı. 17'sinin durumu ağır. Patlamada işyerleri, evler tahrip oldu. 452 işyeri, 293 konut, 62 araç ve 11 kamu binası hasar gördü. Biz bu vesileyle süratle valiliğimiz tasarrufuna 7,5 trilyon lirayı ilk etapta gönderdik. Esnaflarımızla ilgili olarak vergi ve sigortalar noktasında 1 yıl erteleme talimatı verdik." dedi. Reyhanlı halkına ve tüm millete başsağlı dileyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hem Reyhanlı hem Türkiye bu alçakça saldırıyı suhuletle aşacak, saldırının izleri süratle tamir edilecektir. Devletin tüm imkanları seferber edilmiştir. Sağlık Bakanlığı ambulans ve helikopterlerle hızlı bir şekilde yaralıların taşınmasını sağladı." "Reyhanlı'daki saldırıda ihmal var mı araştırılacak"
Saldırının arkasındaki güçler ve kullanılan taşeronların çok büyük oranda aydınlatıldığını vurgulayan Erdoğan şunları ifade etti: "Suriye rejimi ile irtibatlı saldırıda yer alanların Türkiye vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. 13 kişi gözaltına alındı. Doğrulamalar devam ediyor. Güvenlik güçleri olayı aydınlatmak için hassasiyetle çalışmaya devam ediyor. Başbakanlık Teftiş Kurulu olarak da ihmaller var mı, varsa kimler tarafındandır ayrıca Teftiş Kurulu çalışmalarını sürdürecek." 
Muhalefete ağır suçlama CHP ve MHP'yi de eleştiren Erdoğan, ana muhalefet partisinin Reyhanlı'da Suriyeli sığınmacıların gitmesi için çalışma yaptığını da iddia etti. IMF'ye borcumuz bitti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Artık IMF'ye borcu olan bir ülke değiliz" dedi. Erdoğan, Acımız ne kadar ağır olsa da milletçe buruk bir sevinci de yaşıyoruz. Türkiye IMF’ye borcunu sıfırladı. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. Biz milliyetçiyiz biz şöyleyiz biz milletimizi çok seviyoruz. Bahçeli, IMF’ye borçlana kim? IMF’ye neyi ödediniz? SİYASETİ BIRAKIR ÇEKER GİDERİZ
"Öldürülen o bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır çeker gideriz. Biz Türkiye’nin dünyanın bebekleri için siyaset yapıyoruz. Alevi vatandaşlarımızı sürekli tahrik eden CHP Genel Başkanı, Suriye rejimine koşulsuz destek vererek çok tehlikeli bir iş yapıyor."
<< Önceki Haber Erdoğan: Biz bu saldırıların altında kalmayız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER