Erdoğan patlamanın arkasında kimin olduğunu açıkladı

Erdoğan: Olay kesinlikle rejimle alakalı olaydır. Rejim olayın arkasındadır....

Erdoğan patlamanın arkasında kimin olduğunu açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, "Olay kesinlikle rejimle alakalı bir olaydır. Rejim bu işin arkasındadır. Rejimin Türkiye'de tabii uzantıları var. Bu uzantılar üzerindeki çalışmalar şu an derinleştirilerek devam etmektedir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin, "Olay kesinlikle rejimle alakalı bir olaydır, rejim bu işin arkasındadır, bu belli. Ama rejimin tabi Türkiye'de uzantıları var. Ve bu uzantılar üzerindeki çalışmalar da derinleştirilerek devam ediyor." dedi.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Ankara'da Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin yeni hizmet binasının açılışına katılan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin Hatay Reyhanlı'daki saldırıya ilişkin sorularını cevapladı.
Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırı sonrası gözaltına alınanlar ilgili, "Şu anda gözaltına alınanlarla ilgili değerlendirmeler, incelemeler devam ediyor. Ama yani ciddi orada ipuçları, belgeler var. Ve bu olaydaki özellikle iki minibüs konusunda bunların satın alındığı yerler, patlayıcılar, bunların depolandığı yerler falan bunlarla ilgili ciddi bulgular, belgeler var. Bunlar üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Zaten netice ortaya tam çıktığında hepsi açıklanacak. Ama olay kesinlikle rejimle alakalı bir olaydır, rejim bu işin arkasındadır, bu belli. Ama rejimin tabi Türkiye'de uzantıları var. Ve bu uzantılar üzerindeki çalışmalar da derinleştirilerek devam ediyor." dedi.
"YALAN ÜZERİNE KURULU ZULÜM REJİMİ"
Bir gazetecinin Suriye rejiminin olayı üstlenmediğini hatırlatması üzerine de Erdoğan, "Ne diyecek, alakası var mı diyecek? Böyle bir şey mi bekliyorsunuz? Tabi ki öyle diyecek. Bunların dünyaları yalan üzerine kuruludur. Bu yalan üzerine inşa ettikleri bu zulüm rejimini, bu adil olmayan rejimini yürütmenin gayreti içindeler. Tabi buna ne yazık ki bizim içimizden den destek verenler var. Siyasi olarak verenler de var, siyasi olmayarak verenler de var." cevabını verdi. Zanlıların Ankara'da keşif yaptığı iddiaları da sorulan Erdoğan, "O tür şeyler de bu belgelerin arasında var." dedi.
Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili bir soru üzerine de Erdoğan, şunları söyledi: "Mültecilerle ilgili bu tür spekülasyonlar, provokasyonlar var. Yani aslında bu olayların muhalif güçlerle yakından uzaktan alakası yok. Ama burada muhalif güçleri zan altına almak ve Türkiye'deki sığınmacı olan bu kardeşlerimize karşı da böyle bir operatif yaklaşım içerisine girme gayretleri var. O da buradaki onların kardeşleriyle, dostlarıyla olan süreci tetiklemeye yöneliktir. Bir de bu iş tabi mezhebî bir çatışmanın içine sokma gayretleri var. Onun uzantılarını da görüyoruz."
"ABD ZİYARETİNDEN SONRA (REYHANLI'YA) GİDECEĞİM"
Reyhanlı ile ilgili haberlere yayın yasağı getirilmesinin hatırlatılması üzerine de Erdoğan, "İsabetli bir karar. Olması gereken oydu. Çünkü diğerleri tamamen toplumu dezenforme etmeye yönelik adımlardır. Bir de bu tür şeylerde dünyada bunun birçok uygulamaları vardır. Bu uygulamalara da baktığımız zaman bu tür alınan kararların çok çok isabetli olduğu, toplumun psikolojisi ve süreci yönetme açısından bunların çok çok isabetli olduğunu... Bundan dolayı ben yargının buradaki hassasiyetini takdir ediyorum." ifadesini kullandı. Erdoğan, Reyhanlı'yı ziyaret planı olup olmadığı soru üzerine de, "Var. Zaten büyük şehirlerimizi dolaşıyorduk. Hatay bunların içinde olan bir ilimizdi. İnşallah döner dönmez bu ziyaretleri yapacağız. Şu anda gerek Başbakan Yardımcım Beşir bey, gerek ilgili bakan arkadaşlarım Adalet, İçişleri, Sağlık bakanlarım, bunlar zaten milletvekili arkadaşlarımla birlikte ilk andan itibaren orada oldular. Bu süreci o şekilde yürüttüler. Bizim de nasip olursa ABD ziyaretinden sonra Hatay'daki bu gezimizi yapıp, ilçelere de yaptığım ziyaretler sebebiyle bunları da inşallah bu ziyaretler serisi içinde değerlendireceğim." diye cevap verdi. "GEREKLİ CEVABI VERİRİZ"
Başbakan, başka bir soruyu da şöyle cevapladı: "910 kilometre sınırımız var. Dolayısıyla her türlü hassasiyeti gözetmemiz, korumamız lazım, dikkat etmemiz lazım. Ama oyunlara da gelmememiz lazım. Gerilim politikalarına asla girmememiz gerekir. Büyük devlet olmanın idraki içerisinde atmamız gereken adımlar neyse bu adımları atmamız gerekir. Çok ciddi istişarî mekanizmalarımızı çalıştırıyoruz ve buna dayalı olarak da adımlarımızı atıyoruz ve bundan sonraki süreçte de bu adımlarımızı bu şekilde atacağız. Oyuna gelmek yok; ama gerekli cevabı, gerekli anda da veririz. Bundan da ne çekinir ne kaçınırız. Bunu herkesin bilmesi lazım." "ABD'nin bir talebi olacak mı?" şeklindeki soruyu da Erdoğan, "Ne dedim size, onun talebi olmaktan çok bizim talebimiz olur." diye cevapladı.
 Erdoğan, son olarak muhalefetin eleştirilerini hatırlatan gazetecilere, "Yeri geldiği zaman sorun onlara sizin dış politika anlayışınız var mı diye?" dedi.
<< Önceki Haber Erdoğan patlamanın arkasında kimin olduğunu açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER