Eski İstihbarat Şube Müdürü Kaya, algı operasyonunun sebebini açıkladı

Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya,Emniyete yapılan yeni algı operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eski İstihbarat Şube Müdürü Kaya, algı operasyonunun sebebini açıkladı

Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya, "Türkiye'de maalesef gıda sektöründe büyük bir lobi var. Bu lobinin o kadar güçlü olduğunu şimdi anlıyoruz. Yapılan haberler, kurulan kumpaslar yönlendirmeler netice itibari ile şunu net olarak söyleyebilirim ki yaptığımız GDO operasyonunun intikamı alınıyor Mersin Emniyeti'nden." dedi. 

Mersin'de yasadışı dışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen algı operasyonda eski İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan Kaya ile komiserler İlyas Avcı ve Yavuz Efe emniyete gelerek teslim oldu. Avukatları Musa Bire ile birlikte teslim olmak için Mersin Emniyet Müdürlüğü önüne gelen Emniyet mensuplarına burada bekleyen vatandaşlar ve aileleri büyük sevgi gösterisinde bulundu. 

Çeşitli pankartlar açan vatandaşlar, 'Hırsızlar dışarıda polisler içeride' şeklinde tezahüratlarda bulundu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ali İhsan Kaya, devletin ekmeğini yediğini ve devletin ekmeği ile büyüdüğünü söyledi. Bunun karşılığı olarak da 19 yıl boyunca mesleki hayatında hiç bir gününde 9-5 çalışmadığını anlatan Kaya, "Tam 19 yıl boyunca gece gündüz bayram seyran dinlemeden aylarca bazen yıllarca bir gün dahi izin kullanmadan çalıştım. Öyle bir güne geldik ki bunların hiç bir kıymeti yokmuş. Ben ve 16 arkadaşım yoktan sebeplerde bir hiç uğruna belirsiz suçlamalarla meslekten ihraç edildim. 19 yılın karşılığı olarak 19 dakika bile savunma yapamadan ihraç edildik." diye konuştu.

Hukuk karşısında haklarını arayacaklarını anlatan Kaya, "İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu daha sonraki bir toplantısındaki değerlendirmeler yaparken Mersin'e yanlış yapıldı. Mersin dosyasında haksızlık yapıldı. Mersin'e yanlış yaptık şeklinde ifadeler var. Zamanı geldiğinde hukuk karşısında bunlarda değerlendirilir. 10 ay önce yaşanan bir süreçten sonra özellikle bazı medya gurubunda Mersin Emniyeti ile ilgili çok sayıda haberler çıktı. Özellikle benim başında bulunduğum İstihbarat Şubesi bizzat ismim birçok haberde verilerek iftiralar atıldı. Başlangıçta çarşaf çarşaf listeler yayınlandı ki daha sonra burada geçen bilgilerin birçoğunun yalan ve iftira olduğu ortaya çıktı." şeklinde konuştu.

Şubeleri ile ilgili Mersin Limanı'nda dinleme üsleri kurulup burada yapılan çalışmalarla insanlara şantaj yapıldığı şeklinde iftiralar ortaya atıldığını söyleyen Kaya şöyle devam etti: "Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı bu konunun doğru olmadığını kendisinin bizzat bilgisi dahilinde orada dönen bazı suç gurupları ile ilgili bir çalışma olduğun söyleyip bu konuyu yalanladı. Çok sayıda dinlemelerle gündeme gelen iftiralar bakanlar vesaire.. vesaire...Aklınıza gelecek her türlü insanın dinlendiğine dair iddialar ve en sonunda öyle bir hale geldi ki buna artık güldük. Dönemin Sayın Başbakanı'nın bile Mersin'den dinlendiğine dair iddialar ortaya atıldı. Şimdi bu iddiayı ortaya atan o medya mensuplarına soruyorum. Hani kardeşim hani dinleme üsleri. Hani şantaj yapılan insanlar nerede... Hani başbakanda buradan dinlenmişti. Hani dinlenen bakanlar. Hani dinlenen savcılar bunların hepsi yalan çıktı."

Mersin Limanı'ndaki GDO konusunun bir kaçakçılık olayının deşifre edilme sürecinde ortaya çıktığını vurgulayan Kaya, "O çalışma derinleştikçe öyle bir şey gördük ki GDO basit bir kaçakçılık olayı değil. Bu GDO Türk halkının planlı ve çok ciddi ağır bir şekilde zehirlenme olayı ve rakamlar çok büyük. Biz bunu bu çalışmalar derinleştikçe gördük. Türkiye'de maalesef gıda sektöründe büyük bir lobinin olduğunu gördük ve bu lobinin kolay yoldan para kazanmak için sadece GDO'da değil halkımıza zehir yedirdiğini gördük. Bu lobinin o kadar güçlü olduğunu şimdi anlıyoruz ki işte bu yapılan haberler, kurulan kumpaslar yönlendirmeler netice itibari ile şunu net olarak söyleyebilirim ki bu GDO operasyonunun intikamı alınıyor Mersin Emniyeti'nden." ifadelerini kullandı.

"HESABINI VERİRİZ"

"Evet bir soruşturma var çağrıldık bir yere kaçacak göçecek değiliz hesabını veririz. Verilemeyecek hesabımız yok. Allah'a şükür" diyen Kaya, "Benim ve arkadaşlarımın bu vatana olan sevgimizi bu millete olan aşkımızı ne kadar çok çalıştığımızı kimse tartışamaz. Vatanseverliğimizi kimse tartışamaz. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun söylediği gibi bu millete hizmet etmenin, bu vatanı bu milleti sevmenin bir bedeli varsa o bedel bizim başımızın tacıdır." dedi.

Komiser Yavuz Efe ise Türkiye'de yapılan operasyonla Türkiye'nin istihbarat hafızası sıfırlanmaya çalışıldığını söyledi. Efe bunun sonuçlarının müessif olaylarda görüldüğünü kaydetti.
Komiser İlyas Avcı ise arkadaşlarına yapılan operasyonun adının Genetiği Değiştirilmiş Operasyon olduğunu belirtti.

"OPERASYONUN ASIL NEDENİ DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ OPERASYONLARDA SAKLI"

Bu soruşturmanın baştan itibaren hukuksuz olduğunu anlatan Efe, "Biz bu soruşturmanın neden yapıldığını biliyoruz. Bu operasyonun asıl nedeni daha önce yaptığımız operasyonlarda saklıdır. Bizler meslekten vazgeçtik. Bu vatan için canlarımızdan da vazgeçeriz." dedi. 

Emniyet mensuplarının avukatı Musa Bire ise müvekkillerinin bazılarına kötü muamelede bulunulduğunu söyledi. Bire "Gözaltına alınan Emniyet Müdürü olandan birisi görevde iken gözaltına alınmış ve itilmiş ve hakaret edilmiştir. Yapılan dinlemeler usulüne uygundur. Burada büyük bir algı operasyonu yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Eski İstihbarat Şube Müdürü Kaya, algı operasyonunun... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER