Eski polis müdürlerinden operasyon uyarısı

Eski polis müdürü Nazmi Ardıç, Başbakan hakkında şikayetçi oldu.

Eski polis müdürlerinden operasyon uyarısı

Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve Organize Suçlar Şubesi Müdürü Nazmi Ardıç, avukatları Kemal Bayrak aracılığıyla önemli bir uyarıda bulundu. Bayrak, müvekkilleri hakkında sahte delillerle operasyon hazırlığı yapıldığını söyledi. Hukuksuz şekilde görevden alınan müvekkillerine ajan, paralel örgüt üyesi’ gibi iftiralar atıldığını söyleyen Bayrak, başta Başbakan olmak üzere, ‘düzmece iddialarla’ rapor hazırlayan müfettişlerden şikâyetçi olduklarını açıkladı.

Çağlayan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan emniyet müdürlerinin avukatı Kemal Bayrak, müvekkillerinin, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasından bir gün sonra görevden alındığını hatırlattı. Görevden alma işleminin hukuk dışı olduğunu ileri süren avukat Bayrak, “Üstün başarı ve takdirname sahibi emniyet müdürleri kanunun kendilerine yüklediği görevleri ve cumhuriyet savcısının talimatlarını eksiksiz ve hukuka uygun olarak yerine getirmekten başka bir iş yapmamışlardır.” dedi. Kemal Bayrak, son günlerde müvekkillerine yönelik iftiraları haklı çıkaracak sahte delillerin üretildiğine dair duyumların ve haberlerin olduğunu belirtti.

Kemal Bayrak, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında gözaltı kararlarının uygulanmasının hemen ardından emniyet müdürlerinin Başbakan tarafından ‘darbe girişiminin maşalığını yapmak’la suçlandığını aktardı. Yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturmasının ardından onbinlerce polisin yüzlerce cumhuriyet savcısı ve hakimin haklarında hiçbir disiplin soruşturması bile olmadan hukuksuz olarak başka yerlere atandığını hatırlatan avukat Bayrak, soruşturmaların da felce uğratıldığını açıkladı. Bayrak, paralelci, ajan ve darbecilerin maşası şeklindeki ithamların üzerinden 7 ay geçmesine rağmen ispatlamaya yönelik tek bir delilin bile ortaya konulmadığını ifade etti.

FEZLEKEDE ‘DÖNEMİN BAŞBAKANI’ İFADESİNİN BULUNMADIĞINI BAŞBAKAN DA BİLİYOR

Soruşturma dosyasına giren fezlekelerde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın iddia ettiği gibi ‘dönemin Başbakanı’ ifadesinin kesinlikle geçmediğini dile getiren avukat Bayrak, bu bilgiyi Başbakan’ın kendisinin de bildiğini ileri sürdü. Bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını belirten Bayrak, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, parlamenter dokunulmazlığı sebebiyle Başbakan hakkında takipsizlik kararı verdi. Oysa milletvekilliğiyle ilgisi olmayan iftira, hakaret ve tehdit gibi suçlarla ilgili verilen bu hukuksuz karara da itiraz ettik.” diye konuştu. Avukat Kemal Bayrak, Haramzadeler333 ve Başçalan isimli Twitter adreslerinden yapılan yayınlarla ilgili olarak da ‘adli soruşturmanın gizliliğini ihlal’den suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Bayrak, “Soruşturma dosyalarında bulunduğu düşünülen ve bir kısmı da yasa dışı olduğu ve soruşturma dosyasına girmesinin mümkün olmadığını düşündüğümüz dinleme kayıtlarının adı geçen Twitter adreslerinde yayınlanmasından müvekkillerim sorumluymuş gibi bir algı oluşturuluyor. Oysa bahse konu dinlemelerin müvekkillerim tarafından kayda alınması ve yayına verilmesi fiziken ve teknik olarak mümkün değildir. Çünkü TİB tarafından kayıtların DVD’ye aktarımı yapılmadan müvekkillerim görevlerinden alınmıştır.” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber Eski polis müdürlerinden operasyon uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER