Görüntüsü ortaya çıktı; işte o bombacı!

Cilvegözü Sınır Kapısı'nda düzenlenen bombalı saldırıda aracı getiren şüphelilerin görüntüsü ve kimlikleri tespit edildi.

Görüntüsü ortaya çıktı; işte o bombacı!

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmada çarpıcı bulgulara ulaşıldı. Olayın ardından gümrük kapısındaki kamera görüntülerini saniye saniye inceleyen adli makamlar, bombalı aracı sınır kapısına getirdikten sonra kaçan kişinin görüntüsünü belirledi. Milliyet’in elde ettiği fotoğrafta, söz konusu şahıs bombalı aracın bırakıldığı yerin 10 metre ilerisindeki Gümrük Kapısı’na girmek üzereyken görülüyor. Açık kimliği tespit edilen şahsın, sahte pasaportla Türkiye’ye giriş yaparak kayıplara karıştığı ve daha sonra Yayladağı’ndan yeniden Suriye’ye geçtiği belirtiliyor. Alınan bilgiye göre adli makamlar kesin bir açıklama yapmamakla birlikte bu kişinin Suriye İstihbarat Örgütü El Muhaberat’a bağlı çalıştığı yönünde önemli bulgulara ulaştı. 

Bu kişiyle birlikte bombalı aracı sınır kapısına getiren biri kadın iki erkeğin de Suriye tarafına doğru kaçtığı belirlenmişti. Elde edilen görüntüde, bu iki kişinin Suriye’ye kaçtığı beyaz araç yer alıyor. Kimliklerin net olarak tespitinden sonra şahısların yakalanması çalışmalarına başlanacağı, bu kişilerin nerede olduğunun saptanmasına çalışılacağı ve iade yollarının aranacağı bildirildi. 

Patlamanın ardından şüphelilerin kaçtığı beyaz araç görüntülere böyle yansıdı.
<< Önceki Haber Görüntüsü ortaya çıktı; işte o bombacı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER