Gündeme bomba gibi düşen bir ses kaydı iddiası daha!

Başbakan ile Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişiler arasında geçen konuşmalara göre, Zerrin Güngör'ün Danıştay Başkanlığı'na seçilmesi için rakip aday Nevzat Özgür'ün yarıştan çekilmesi isteniyor.

Gündeme bomba gibi düşen bir ses kaydı iddiası daha!

Başbakan Erdoğan ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişilerin ortaya çıkan ikinci telefon konuşmalarında Danıştay Başkanlığı seçimi konuşuluyor. Konuşmalarda Erdoğan olduğu öne sürülen kişi, Zerrin Güngör'ün seçilmesi için rakip adayın çekilmesini istiyor

T24 sitesinin haberine göre, Erdoğan ve Ergin arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına göre Erdoğan, Zerrin Güngör'ün Danıştay Başkanlığı'na seçilmesi için rakip aday Nevzat Özgür'ün yarıştan çekilmesini istiyor. Daha sonra Özgür'ün çekildiği seçime tek başına katılan Zerrin Güngör, halen sürdürdüğü Danıştay Başkanlığı görevine seçiliyor.

SEÇİME TEK BAŞKAN OLARAK KATILDI VE BAŞKAN OLDU
 
Yasal yollardan yapılmadığı düşünülen ikinci ses kaydına göre, Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Temmuz 2012'deki Danıştay Başkanlığı seçiminin Zerrin Güngör'e kazandırılması amacıyla, yarıştan çekilmesi için rakip aday Nevzat Özgür'le konuşulması yönünde dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin olduğu öne sürülen şahsa talimat veriyor. Erdoğan, Güngör'ün seçilmesine ilişkin talebini gerekçelendirirken, "öbür yandan bir bayanın Danıştay Başkanı olmasının dünyaya vereceği görüntü açısından avantajlı olacağı" görüşünü dile getiriyor.

'NEVZAT'IN BUNUN DIŞINDA KALMASI GEREK'

Ses kaydında, Başbakan ve Adalet Bakanı olduğu iddia edilen kişilerin, Anayasa Mahkemesi üyesi Mehmet Emin Kuz'dan, sadece ön adını vererek "Mehmet Emin" diye söz etmeleri de dikkat çekiyor. Kayıttaki iddiaya göre Ergin olduğu öne sürülen kişi, adaylıktan çekilmesi istenen Danıştay 13. Daire Başkanı Nevzat Özgür'ü "Mehmet Emin Kuz'un Danıştay'a seçtirdiğini" söylüyor. Kayda göre, özelleştirme ve hükümetin yaptığı imtiyaz sözleşmelerine itirazları da karara bağlayan Danıştay 13. Daire'nin "kendileri için önemli olduğunu" belirterek, başkanlık seçimi için "Nevzat'ın bunun dışında kalması gerek" ifadesini kullanıyor.

12 Haziran 2012'de Danıştay Başkanvekilliği'ne atanan Zerrin Güngör, halen 13. Daire Başkanı olan Nevzat Özgür'ün çekilmesi üzerine tek aday olarak katıldığı oylamada 18 Temmuz 2013'te Danıştay Başkanlığı'na seçildi.

YARGI ORGANI BAŞKANININ TARAFSIZ OLMASI GEREKİR 
 
Konuşmanın yayınlandığı kanallardan bir televizyon programına çıkarak ses kaydıyla ilgili soruları yanıtlayan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ses kayıtlarını yorumlarken "Yüksek yargı organı başkanının tarafsızlığının kuşku kaldırmaması gerekmektedir. Gereğini yapmak zorundadır" ifadesini kullandı. 

'SÖYLEYİN NEVZAT BEY ÇEKİLSİN'
 
İnternette ve bazı TV kanallarında Erdoğan ile Sadullah Ergin olduğu iddia edilen ses kaydı şu şekilde; 

Erdoğan olduğu iddia edilen kişi: Bu Nevzat (Özgür) Bey’i tanıyor musun?

Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi: Ben tanımıyorum, bunu Mehmet Emin tanıyor. Mehmet Emin Kuz’un (Anayasa Mahkemesi üyesi ve eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı) Danıştay’a seçtirdiği bir arkadaş. Esas itibariyle iyi birisi olduğu söyleniyor, olumsuz değil. Ama onun şu anki dairesi kritik daire, bütün imtiyaz sözleşmelerinin, hükümete ilişkin bu imtiyaz sözleşmelerinin itirazen gittiği daire bu daire. Nevzat'ın bunun dışında kalması gerek.

Erdoğan olduğu iddia edilen kişi: Tamam işte, Mehmet Emin ile görüş, Mehmet Emin kendisiyle görüşsün, yani buna ben Zerrin Hanım’ın (Zerin Güngör, Danıştay Başkanı) lehine çekiliyorum, dairenin başında kalsın adam...

Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi:  Evet Zerrin Hanım konusunda

Erdoğan olduğu iddia edilen kişi: Bir de bizim bayanı seçtirmemiz öbür yandan farklı avantajımıza olur, bir bayanın böyle bir yere gelmiş olması dış cephede, yani dünyaya karşı önemli.

Sadullah Ergin olduğu iddia edilen kişi:  Evet ben Mehmet Emin Bey’le görüşeyim.

Erdoğan olduğu iddia edilen kişi: Sen Mehmet Emin Bey’le görüş olur.

 
<< Önceki Haber Gündeme bomba gibi düşen bir ses kaydı iddiası daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER