HSYK seçimlerinde YBP'ye ilginç destek

Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu'nun, bugün yapılmakta olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri için ilginç taktikler sergilemeye başladığı öğrenildi.

HSYK seçimlerinde YBP'ye ilginç destek

Bugün yapılan HSYK seçimleri için Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu’nun yasak olmasına rağmen kabinlere liste bıraktığı belirtildi. Kabinlere yasak olmasına rağmen kendi adaylarının yer aldığı listeleri koyan YBP’ye hakim ve savcılar tepki gösterdi. Hakim ve savcıların itirazı üzerine oy verme kabinlerine bırakılan listeler kabinlerden çıkarıldı.

Grihat.com'da yer alan habere göre,Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu'nun, bugün yapılmakta olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri için ilginç taktikler sergilemeye başladığı öğrenildi.


YBP’ye İlginç Destek: O Müfettiş YBP İçin Liste Dağıttı


HSYK seçimleri için oy verme işlemleri devam ediyor. Ankara Adliyesi’ne oy vermek için gelen hakim ve savcıları şaşırtan bir gelişme yaşandı. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten savcıların görevden alınmaları için rapor hazırlayan HSYK müfettişi Vedat Ali Tektaş'ın, adliye içerisinde hükümet destekli YBP adaylarının isimlerinin yer aldığı liste dağıttığı gözlendi.

Müfettiş Tektaş’ın Hükümet destekli Yargıda Birlik Platformu için çalışması dikkat çekti. Tektaş, Kayseri şeker fabrikası yolsuzluk soruşturmasını operasyon öncesinde şüphelilere haber vermekle suçlanmıştı. Tektaş, daha önce Deniz Feneri savcılarının soruşturulmasını sağlayan rapora da imza atmıştı. HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur dün Deniz Feneri savcılarına haksızlık yaptığını ifade ederek özür dilemişti.

Yargıda Birlik Platformu Adliye Kapıları ve Sandık Başlarında

YBP destekçileri, adliye kapılarında oy kullanmaya gelen hakim ve savcıları karşılayarak ellerine kendi adaylarının yazılı olduğu listeyi sıkıştırdığı kaydedildi.

Bu duruma hakim ve savcılar  “Adliye binası mı, düğün evi mi? Yargıda Birlik Platformu değil düğün sahibi gibiler. Aptal mıyız ki biz son anda kararımızı değiştirelim de sizlere oy verelim. Hakim ve savcılar okumuş insanlar. Vazgeçin yönlendirmekten” şeklinde tepki gösterdi.
<< Önceki Haber HSYK seçimlerinde YBP'ye ilginç destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER