İşte kar yağışı beklenen iller

Hava durumunu öğrenmeden plan yapmayın. Çünkü bu illerde kar yağışı bekleniyor

İşte kar yağışı beklenen iller

 Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava durumu tahminleri...

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Doğu bölgelerdeki yağışlara ilave olarak, ülkemizin batısının öğle saatlerinden itibaren, Trakya'dan başlamak üzere Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı bir sistemin etkisine girmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında yer yer kuvvetli olacak yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinde Marmara'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile akşam saatlerinden sonra ülkemizin kuzeybatısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Diyarbakır, Siirt, Batman, Mardin, Adıyaman, Ş.Urfa) ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Bitlis, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Malatya, Erzincan, Şırnak, Hakkari, Van) yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksama, ani sel, yerel su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Ülkemizin güneydoğusunda (Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Batman) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. 
<< Önceki Haber İşte kar yağışı beklenen iller Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER