Hrant Dink davasında önemli gelişme!

Hrant Dink suikastı davasının tutuksuz sanıkları hakkında yakalama kararı çıkarıldı...

Hrant Dink davasında önemli gelişme!

Hrant Dink suikasti davasının tutuksuz sanıkları Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz için yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Zeynel Abidin Yavuz gözaltına alındı. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili davanın Yargıtay'ın bozma kararından sonraki üçüncü duruşması bugün görüldü. Yargıtay 9. Ceza Dairesi davaya bakan mahkemenin 'örgüt yok' kararını sanıkların terör örgütü değil suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle bozmuştu.

ERHAN TUNCEL GETİRİLDİ

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Erhan Tuncel getirildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklardan sadece Tuncay Uzundal katıldı.

SANIK UZUNDAL: CİNAYET İŞLEYECEKLERİNİ BİLMİYORDUM

Tuncay Uzundal'a 'Yargıtay'ın bozma kararına karşı beyanı' soruldu. Trabzon'daki Mc Donalds patlaması ile ilgisinin olmadığını, o patlamadan sonra Erhan Tuncel ile tanıştığını belirten Uzundal, “Erhan Tuncel sadece benim ev arkadaşım. O da ben de üniversite öğrencisiydim. Bu nedenle aynı evde kaldık. Ben aynı eve çıkmadan önce bunların cinayet işleyeceklerini bile bilmiyordum. Beraatimi istiyorum" dedi.

SAVCILIK DURUŞMAYA GELMEYENLERE YAKALAMA İSTEDİ

Beyanların ardından duruşma savcısına görüşü soruldu. Savcı, davanın sürüncemede bırakıldığını belirterek, “Yargıtay'ın bozma kararına karşı beyanlarını vermek üzere duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyorum" diye konuştu. Savcı Erhan Tuncel'in ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

2 SANIĞA YAKALAMA KARARI 

Erhan Tuncel'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, vareste tutulmasına yönelik talebi ise reddetti. Mahkeme, sanıklar Osman Hayal ve Zeynel Abidin Havuz hakkında 'Yargıtay'ın bozma ilamına karşı beyanlarının alınması için' yakalama kararı çıkarttı. Sanıklar bir daha ki celseye polis tarafından getirilecek ve beyanlarının ardından serbest bırakılacak.

BULUNDUKLARI CEZAEVİNDEN BEYANLARINI SUNACAKLAR

Mahkeme, beyanları alınmayan başka suçtan tutuklu sanıklar Ersin Yolcu ve Yasin Hayal'in gelecek celse bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile beyanlarının alınmasına karar verdi. Duruşma 12 Şubat'a ertelendi.

DHA
<< Önceki Haber Hrant Dink davasında önemli gelişme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER