İş Bankası destekli skandal!

İş Bankası'nın adının karıştığı bir skandal iddiası ortaya çıktı. Haberi Taraf Gazetesi yayımladı.

İş bankası destekli skandal

  • İddiaya göre İş Bankası, Cumhuriyet'e parasal destek sağladı.
  • Gazete o parayla Hocaefendi'ye hakaret edilen promosyon bir kitap dağıttı.
  • İş Bankası'nın ortaya çıkan bu skandala hiçbir işlem yapmadığı tespit edildi. 

Taraf Gazetesi çok önemli bir iddiayı yayımladı. Gazetenin editörlerinden Oğuz Karamuk, İş Bankası'nın 2005-2007 yılları arasında yönetimde geçen skandal içerikli konuşmaları kaleme aldı. Diyaloglar, İş Bankası'nın merhum başbakan Bülent Ecevit ve muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi karalayan kitaba destek olması hakkında...

"İş Bankası'nın yönetiminde Fethullah Gülen konuşmaları" başlıklı yazıya göre, ticari bir kuruluş olan ve amacı kar etmek olması gereken İş Bankası, Cumhuriyet Gazetesi'ne 400 bin dolar vermeyi kararlaştırdı. Peki bunu nasıl yapacaktı? Hemen bir yöntem geliştirirler... Gazete okuyucularına, üzerinde "İş Bankası'nın armağanıdır" biçiminde bilgi notu bulunan, ücretsiz dünya klasikleri serisi verecekti. Verdi de ancak Cumhuriyet Gazetesi o kitapların içine, 'cumhuriyetten günümüze gericilik' isimli bir kitap ekledi. İş Bankası'nın sponsorluğunda verilen o kitapta merhum başbakan Bülent Ecevit ve muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi karaladılar. İşte bu korkunç skandaldan sonra banka yönetiminde neler yaşanmıştı? İddiaya göre İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince şöyle dedi:

Ersin Özince / İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı: 

"Cumhuriyet Gazetesi'ne 400 bin dolar civarında destekte bulunduk."

"Proje bitip, bütün kitaplar tamamlandıktan sonra basında, 'İş Bankası'nın sponsoru olduğu kitaplarda Fethullah Gülen cemaatine ve o zamanki sayın Başbakan'a hakarette bulunuldu' diye bir yazı çıktı. Onun üzerine araştırdık ve 'Cumhuriyet Gazetesi'nin İş Bankası'nın armağanıdır' diye promosyon bir kitap daha basmış olduğunu gördük." 

Ersin Özince'den sonra söz alan, İş Bankası'nın yönetiminde bulunan Cumhuriyet Halk Partili avukat Nail Gürman, iddiaya göre, Cumhuriyet Gazetesi'ni ve o karalama dolu kitabı savundu. Bir ticari kuruluş olan İş Bankası'nın, Cumhuriyet Gazetesi'ne para aktarmaya devam etmesini istedi. 

Nail Gürman / Avukat

"Bu işler kızgınlıkla olmaz. Kaldı ki 'Türkiye'deki Gericilik Hareketleri' isimli o kitap benim kütüphanemde de var."

İddiaya göre dönemin genel müdürü, şimdiki yönetim kurulu başkanı Ersin Özince de Gürman'ın isteklerini yerine getirdi. Özince gazeteyi sürekli desteklediklerini vurguladı.
<< Önceki Haber İş Bankası destekli skandal! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER