İşte o bombacı ve saldırı anı!

Bombacı Hasan Biber'in Adalet Bakanlığı önündeki keşif, eylem ve kaçış görüntüleri ortaya çıktı.

İşte o bombacı ve saldırı anı!

DHKP-C, 19 Mart gecesi Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı gerçekleştirmişti. Adalet Bakanlığı'nın ziyaretçi girişi ve otoparkının bulunduğu arka bahçesine atılan iki Rus yapımı el bombası, bir kişinin bacağından hafif yaralanmasına sebep olmuştu. Akşam hain saldırı sırasında güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülere ulaştı. İşte kayıtlardaki ayrıntılar: 

- Saldırıyı gerçekleştiren Hasan Biber, Adalet Bakanlığı'nın arkasındaki Milli Müdafa Caddesi'ne saat 20.55'te geliyor.

- Liman-İş Sendikası'nda bir dönem Mersin şube başkanı, ardından iki dönem genel başkan olarak görev yapan Biber, saldırı sırasında yüzünü kapatma gereği duymuyor. Biber'in tanınmamak için bıyıklarını kestiği anlaşılıyor.

- Üzerinde siyah kaban, siyah kazak ve siyah pantolon bulunan Biber, önce Adalet Bakanlığı tarafındaki kaldırımından yukarı doğru yürüyüp etrafı kontrol ediyor. Bakanlığı biraz geçtikten sonra da geri dönüyor.

- Bu sırada kabanının cebinden el bombalarından birini çıkartıyor. Kaldırımın kenarındaki ağacın dibinde durup, pimini çektiği ilk el bombası parmaklıkların üzerinden bakanlığın arka bahçesine atıyor.

- Biber, ardından cebinden ikinci bombayı çıkarıp pimini çekiyor. Ancak tam o sırada önünden bir vatandaşın geçtiği görülüyor. Biber'in attığı ikinci bomba, vatandaşın kafasını sıyırıp bakanlığın bahçesine düşüyor. Vatandaş, bombadan ani bir refleksle kafasını eğerek kurtuluyor. 

- Olayın ardından Biber, koşarak caddeden uzaklaşıyor.
<< Önceki Haber İşte o bombacı ve saldırı anı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER