İtfaiye fezlekesindeki ŞOK konuşma ortaya çıktı

İtfaiye operasyonunda takibe takılan ifadeler kan dondurdu: Ölecekse zaten ölsün...

İtfaiye fezlekesindeki ŞOK konuşma ortaya çıktı

17 Aralık yolsuzluk baskını sonrası AKP hükumetinin yargı ve Emniyet'e müdahalesiyle engellenen İstanbul İtfaiyesi'ne yönelik operasyonun delilleri kan dondurdu. Para karşılığı itfaiye merdiveni için "uygundur" raporu verilen kurumlar arasında 4 anaokulu bulunuyor. Şebeke üyelerinden birinin teknik takibe takılan "10 santimde biri ölecekse bırak ölsün" sözü ise küçücük çocukların hayatının nasıl hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor.

Anaokulu öğrencilerinin kullandığı uygunsuz yangın merdiveni için "10 santimde biri ölecekse ölsün" diyen şebekeye operasyon yargı ve Emniyet'e iktidar müdahalesiyle engellendi.

Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun gerçekleştiği 17 Aralık 2013'ten sonra önemli soruşturmalar AKP hükumetinin yargı ve Emniyet'e müdahalesiyle akamete uğradı. Bunlardan biri de İstanbul'da itfaiyesinde dönen rüşvet çarkını soruşturan dosyaydı. O dosya 15 Ocak 2014'te engellendi. 9 ay sonra elden geçirildikten sonra operasyon yapıldı. 

Bazı kurumlara mevzuata aykırı yangın merdivenleri için para karşılığında 'uygundur' raporu veren şebekeye yönelik operasyonda 17 kişi tutuklandı. 9 ay önce 'darbe' söylemiyle engellenen operasyon için hazırlanan polis fezlekesindeki deliller de böylece ortaya çıktı.

17 Aralık sonrası tamamı görevden alınan polislerin İstanbul İtfaiyesi'ndeki yolsuzluğa ilişkin hazırladığı fezlekedeki deliller kan dondurdu. Bugün gazetesinin haberine göre mevzuata aykırı yangın merdiveni için para karşılığı uygundur raporu verilen kurumlar arasında 4 anaokulu da bulunuyor. 

İTFAİYE DOSYASINDA TÜYLER ÜRPERTEN KONUŞMA

Şebeke üyelerinin teknik takibe takılan konuşması ise küçücük çocukların hayatının nasıl hiçe sayıldığını işte bu konuşma ortaya koyuyor:

A.K: Ol­maz ana­okul­la­rın­da ol­mu­yor 90 ol­ma­z. Tek 100 ola­cak baş­ka iş­ye­ri ol­sa ta­mam da ana­oku­lun­da 100 ola­cak 90 ol­mu­yor ni­ye 90 yap­mış­lar yav? Ni­ye 100 yap­mı­yor­lar?

Ö.Y: 10 san­tim­de bi­ri­si öle­cek­se za­ten öl­sün ya bı­rak ya­.

Bu konuşma ise iş takibi yapan suç örgütünün elemanı ile itfaiye görevlisi arasında arasında geçiyor:

Er­sin: Bu­gün sa­na uğ­ra­ma­ya­cak­lar. Se­nin ora­ya çar­şam­ba gü­nü ge­le­cek­ler. Ha­zır mı her şey?

Er­han: Ha­zır abi yan­gın mer­di­ve­ni in­di­ği yer­de cam var­dı ya onu sac ile ka­pat­tım.

İtfaiye raporu olmadan iş yerleri ve kurumlara ruhsat verilmiyor. Bunun farkında olan görevliler iddialara göre usulsüz bir rapor karşılığında binlerce lira alıyor.

<< Önceki Haber İtfaiye fezlekesindeki ŞOK konuşma ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER