Kimse Yok Mu bayramda bir milyon mağdura yardım elini uzattı

Kim­se Yok Mu Der­ne­ği bü­tün en­gel­le­me­le­re rağ­men ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattı...

Kimse Yok Mu bayramda bir milyon mağdura yardım elini uzattı

Dünyanın dört bir yanında 12 yıldır milyonlarca mağdurun yüzünü güldüren Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde 1 milyon ihtiyaç sahibine yardım elini uzattı. Gine'de İçişleri Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı kurban paketlerini bizzat kendi eliyle dağıttı.

Ba­kan­lar Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan izin­siz yar­dım top­la­ma yet­ki­si kal­dı­rı­lan Kim­se Yok Mu Der­ne­ği bü­tün en­gel­le­me­le­re rağ­men 40 bi­nin üze­rin­de kur­ban his­se­si­ni Tür­ki­ye­’nin de da­hil ol­du­ğu 73 ül­ke­de ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tır­dı. Der­ne­ğe ya­pı­lan kur­ban ba­ğış­la­rın­dan 30 bi­ni yurt­dı­şın­da 10 bi­ni de Tür­ki­ye­’de ke­sil­di. Bu bay­ram­da der­nek bir mil­yo­nun üze­rin­de in­sa­na ulaş­tı. Der­ne­ğe bek­le­nen ba­ğı­şın iki ka­tın­dan faz­la ba­ğış yapıl­ma­sı dik­kat çek­ti. Der­nek Baş­ka­nı Cin­göz Fi­lis­ti­n’­de 1001, Pa­kis­ta­n’­da 2000 Pa­kis­tan ve So­ma­li­’de 1750 his­se kur­ban eti da­ğıt­tık­la­rı­nı be­lirt­ti.

GİNELİ BAKANLAR DESTEK VERDİ

Tür­ki­ye­’de izin­siz yar­dım top­la­ma­sı Ba­kan­lar Ku­ru­lu Ka­ra­rıy­la en­gel­le­nen Kim­se Yok Mu Der­ne­ği git­ti­ği ül­ke­ler­de­ki si­ya­si yö­ne­ti­ci­ler tarafından te­vec­cüh­le kar­şı­lan­dı. Gi­ne, Ni­jer, Ma­li gi­bi ül­ke­ler­de üst dü­zey yö­ne­ti­ci­ler biz­zat et da­ğı­tı­mı­na ka­tıl­dı. Gi­ne İçi­le­ri Ba­ka­nı Botc­he Can­de ya­rım da­ğı­tı­mı­nı ko­or­di­ne eder­ken, Gi­ne Ai­le ve Sos­yal Po­li­ti­ka­lar Ba­ka­nı Sa­na­ba Ka­ba ise Kim­se Yok Mu’­nun kur­ban pa­ket­le­ri­ni biz­zat kendi eliy­le da­ğıt­tı. Ma­li­’nin Baş­ken­ti Bo­ma­ka Va­li­si de Kim­se Yok Mu gö­nül­lü­le­ri­ni ken­di evin­de ağır­la­dı.
 
KOBANİLİLER'İN DE KİMSESİ OLDULAR

Kimse Yok Mu Derneği, Kobani'den kaçarak Suruç'a yerleşen binlerce Suriyeli mülteciye 648 hisse et dağıttı.
Şan­lı­ur­fa­’da yaklaşık 3 yıldır Su­ri­ye­li sı­ğın­ma­cı­la­ra dü­zen­li ola­rak her tür­lü yar­dım fa­ali­yet­le­ri­ni sür­dü­ren Kim­se Yok Mu Der­ne­ği, IŞİ­D’­in Koba­ni­’ye yö­ne­lik sal­dı­rı­la­rın­dan son­ra yar­dım­la­rı­nı da­ha da yo­ğun­laş­tır­dı.

SO­KAK SO­KAK TES­PİT EDİL­Dİ

Ko­ba­ni­’den ge­len mül­te­ci sa­yı­sı­nın 170 bi­ni aş­ma­sı ne­de­niy­le Su­ru­ç’­ta ade­ta yar­dım se­fer­ber­li­ği ilan eden der­nek, Kur­ban Bay­ra­mı­’n­da da 648 his­se­yi ih­ti­yaç sa­hip­le­ri­ne ulaş­tır­dı. Ka­pı ka­pı do­la­şan der­nek yet­ki­li­le­ri, Türk hal­kı­nın gön­der­di­ği kur­ban et­le­ri­ni bin­ler­ce sa­vaş­ze­deye ulaş­tır­dı. Özel­lik­le ça­dır kent­ler­de yer bu­la­ma­yıp so­kak ve cad­de ara­la­rın­da 40-50 ki­şi­lik grup­lar ha­lin­de der­me çat­ma am­bar­lar­da ya­şa­mak zo­run­da ka­lan ai­le­le­re, 7 ki­lo­luk pa­ket­len­miş kur­ban eti da­ğı­tıl­dı. Ai­le­ler ise göz­yaş­la­rı için­de du­a ede­rek yurt­la­rı­na dön­me te­men­ni­sin­de bulun­du. 
 
KA­PI­LA­RI Bİ­LE YOK
 
Bugün'ün haberine göre, IŞİD zul­mün­den do­la­yı Ko­ba­ni­’den ka­ça­rak Su­ru­ç’­a sı­ğı­nan in­san­la­rı tek tek tes­pit et­tik­le­ri­ni an­la­tan Kim­se Yok Mu Der­ne­ği Şan­lı­ur­fa Şu­be Mü­dü­rü Fev­zi Şa­hin, "Ko­ba­ni­’den ge­len fa­kir mül­te­ci­le­rin ka­pı­sı­nı çal­dık. İna­nın el­le şöy­le bir ka­pı­la­rı­nı vu­ra­ca­ğı­mız bir tah­ta ka­pı­la­rı bi­le yok­tu. Ana­do­lu in­sa­nı­nın se­la­mı­nı ve te­bes­sü­mü­nü ge­ti­rip bay­ram­laş­tık Su­ri­ye­li kar­deş­le­ri­miz­le" de­di.


<< Önceki Haber Kimse Yok Mu bayramda bir milyon mağdura yardım elini uzattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER