Koza Altın'dan iftira haberlere cevap!

Şirket yaptı açıklamada 'Biz bir madencilik şirketiyiz, siyasi konularda yorumda bulunmak istemiyoruz.'dedi.

Koza Altın'dan iftira haberlere cevap!

Koza Altın İşletmeleri, bazı basın organlarında yer alan tamamen hayal mahsulü ve dedikodu mahiyetindeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Bazı basın organlarında yer alan tamamen hayal mahsulü ve dedikodu mahiyetindeki haberler nedeniyle açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır.

Şirketimizin %100 iştiraki olarak kurulan İngiltere merkezli Koza Ltd. 28.01.2014 tarihli özel durum açıklamamız vasıtasıyla kamuya duyurduğumuz şirket stratejisi çerçevesinde, yurtdışı madencilik girişimlerinde bulunmak üzere, ülkemiz ve İngiltere yasalarına uygun olarak kurulmuştur.

Koza Altın İşletmeleri AŞ'nin 31.12.2013 tarihi itibariyle öz sermayesi 1.693.287.000 TL'ye ulaşmış olup Koza Ltd'nin sermayesinin tamamı da şirketimize aittir.

Koza İpek Holding grubunun 23 adet şirketi ve yaklaşık 4600 çalışanı bulunmaktadır. Grubumuzun yurtdışına yerleşme gibi bir planı bulunmamaktadır.

Şirketimiz Koza Altın İşletmeleri, İSO 500 şirket sıralamasında en çok vergi veren üçüncü özel sanayi kuruluşudur.

Yaklaşık iki yıldan beri madencilik sektöründeki genel uygulamalar maden şirketlerinin malumudur. Bu uygulamalar sebebi ile ülkemizde maden arama ve geliştirme imkânları neredeyse durma noktasına gelmiştir. Bu sorunlar meslek örgütlerimiz tarafından ilgili kurumlara defalarca iletilmesine rağmen bir sonuca ulaşılamadı. Bu sorunları tekrar etmekte bir fayda görmüyoruz.

Biz bir madencilik şirketiyiz, siyasi konularda yorumda bulunmak istemiyoruz.

Bugüne kadarki başarı performansları dünya madenciliğinde takdir toplayan ekiplerimizin iki yıla yakın bir süredir atıl durması bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum olmadığı için yurtdışındaki faaliyetlerimize hız verilmiştir.

Şirketimiz madencilik sektöründe aramalardan başlayıp tesis kuruluşuna kadar her aşamada tecrübeli ekipleri olan, gerekli teknolojiye ve bilgi birikimine sahip, kendi risk sermayesi ile çalışan bir madencilik şirketidir.

Tüm yasalara hassasiyetle uyar, hiçbir imtiyaz talebinde bulunmayız. Çalışma bölgelerimizdeki bölge halkı ile ilişkilerimize ticari faaliyetlerimiz kadar önem veririz.

Yöre halkı için katma değer sağlayacak projeler üretiriz.

Şirketimizin mali olarak güçlü yapısı, tecrübeli ekipleri, birikimi ve çalışma bölgelerinde sosyal faydayı ön planda tutan anlayışı ile dünyanın her ülkesinde başarılı olacağına inanıyoruz.

Tüm dünyadaki maden proje fırsatlarının ilk ulaştığı yer olması sebebi ile yurtdışı faaliyetlerimiz için Londra'yı merkez seçtik. Genel merkezimiz Türkiye'de kalacaktır.

Potansiyeli olduğunu belirlediğimiz bölgelerde/ülkelerde çalışmalarımız sürüyor. Birçok projeyle ilgili olarak teknik ekibimizin değerlendirmeleri devam etmektedir.

Bazı medya organlarında yer verilen dedikodu mahiyetindeki hayal mahsulü haberlerin dikkate alınmaması gerekmektedir. Gelişmeler hakkında en doğru bilgiler şirketimiz tarafından kamuya açıklanacaktır.

Akın İPEK
Koza Altın İşletmeleri
Yönetim Kurulu Başkanı
<< Önceki Haber Koza Altın'dan iftira haberlere cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER