Menderes Türel'den çok ilginç TÜRGEV savunması

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimdeki çifte standardı Başkan Menderes Türel'in yaptığı açıklama ile net bir şekilde ortaya çıktı...

Menderes Türel'den çok ilginç TÜRGEV savunması

Özel Toros Eğitim Kurumları'na ait iki okulun imar iznini iptal ettiren Menderes Türel, belediyeye ait yurtların TÜRGEV'e devredilmesini savundu.

Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) kamu yararına bir dernek olduğunu ileri süren Türel, "Ve yine meclisin bana verdiği yetkiye dayanarak kamu kurum kuruluşlarıyla kamu yararına dernek ve vakıflarla her türlü protokolü yapma yetkisine dayanarak, akabinde meclisi bilgilendirmek üzere, böyle bir adımı attık. İyi ki de, attık." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı ASAT Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantının açılışında gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, geçtiğimiz günlerde Antalya'da TÜRGEV'e devredilen yurtlar konusuna değindi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait yurtların TÜRGEV'e devredildiğini kamuoyundan öğrendiklerini belirten Başkaya, "Gündeme baktığımız zaman isterdim ki söz gereği gündemde bilgilendirme hususunda bir madde olsun. Ama görmedik. Sözlü olarak meclisin bilgilendirilmesini, hangi şartlarda protokolün yapıldığı konusunda da varsa, protokol örneğinin de gruplarımıza sunulmasını istiyoruz. Lütfen kamuoyunda tartışma yaratacak, gerecek, polemiğe neden olacak bir takım işleri yapmayın. Meclisin de gerilmemesi, kamuoyunun da gerilmemesi açısından. TÜRGEV'in altında kimlerin yönetici olduğu mevcuttur kamuoyunda." diye konuştu.

''EĞİTİME YAPILAN HİZMET''

Songül Başkaya'nın eleştirilerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'den de ilginç bir savunma geldi. Daha önceki meclislerde Toros Eğitim Kurumları'na ait yıllardır aynı yerde hizmet veren iki okulun imarının iptal edilmesi için taraf olan Türel, belediye yurtlarının TÜRGEV'e devrilmesini 'eğitime yapılan hizmet' olarak gösterdi. 

TÜRGEV'in Türkiye'de eğitime önemli hizmetler yaptığını savunan Türel, "TÜRGEV protokolü aldığımız meclis kararı gereği zaten meclise gelmek zorunda. Ben yurtdışında olduğum için meclis başkan vekili arkadaş hazırladı. Müdahale imkanım olmadı. Muhakkak TÜRGEV protokolü meclise gelecek. Ben herkesten çok istiyorum. Önümüzdeki gündeme arkadaşlar alsınlar. TÜRGEV kamu yararına bir dernektir. Ve yine meclisin bana verdiği yetkiye dayanarak kamu kurum kuruluşlarıyla kamu yararına dernek ve vakıflarla her türlü protokolü yapma yetkisine dayanarak akabinde meclisi bilgilendirmek üzere böyle bir adımı attık. İyi ki de attık. 

Çünkü eğitim öğretim sezonu açılıyorken bu yurtların nasıl yönetilebileceği hususu muallak kalacaktı. O yüzden geçmişte bu yurdun işletmesine yönelik birçok husus var. Buradaki referans sistemi elimizde buralardaki öğrencilerin kimlerin referansıyla hangi CHP'li milletvekili, genel başkan yardımcıların referansıyla oraya alındıkları malum. Dolayısıyla biz burada yapmış olduğumuz iş şudur. Biz TÜRGEV'in Türkiye'de eğitim noktasında çok önemli bir görev ifade ettiğini biliyoruz. O yüzden kamu yararı dernek statüsü olduğu için aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak bu gibi yurtların büyükşehire bir yük getirmesinden öte daha verimli çalışmasını sağlayacak bir düzen. Oluşturmaya bir sistem kurmaya yönelik bir adım. Bunun siyasi olarak tartışılmaya yönelik engelleyemeyiz. Ama doğru bir karar aldığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

BELEDİYELERE YURT AÇIN TAVSİYESİ

Torba yasada ilçe belediyelerine yurt açma hakkı tanındığını belirten Türel, "Geçmişte bir çoğumuzun muzdarip olduğu, zaman zaman bazı cemaatlere mensup yurtlarda sıkıntıların ortaya çıkmasından dolayı, bunların devlet eliyle yapılmasının çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Bütün belediye başkanlarımıza eğitime daha çok önem vermesi hususunda bu konuda bir yapılanma içerisine girebilmelerinin artık kanunen mümkün olduğunu hatırlatarak tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber Menderes Türel'den çok ilginç TÜRGEV savunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER