'Oğlum bak git' davasında karar çıktı!

Temizlik işçisi ile bir çocuk arasında geçen 'Oğlum bak git' davadasında karar çıktı.

'Oğlum bak git' davasında karar çıktı!


'Oğlum bat git' davasında temizlik işçisi, 740 lira para cezasına çarptırıldı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, belinden çıkardığı kayışıyla kendisine efelenen ergene 'oğlum bak git' diyen ve daha sonra elindeki ağaç sopalı süpürge ile kafasına vuran temizlik işçisi Selçuk Kahraman, 740 lira para cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakılırken, Kahraman 5 yıl denetime tabii tutuldu.

                Olayın ardından Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlanmıştı. İddianamede; belediye temizlik işçisi şüpheli Selçuk Kahraman'ın, 11 Mayıs 2012'de temizlik yaptığı sırada Gölcük Ali Paşa Caddesi'nde mağdur Yasin K.'nın(17) arkadaşıyla uygunsuz konuştuğunu görmesi üzerine uyardığı, şahsın bunun üzerine temizlik işçisi Kahraman'a 'sinkaflı' sözler söylediği, Kahraman'ın, mağdurun haksız tahriki altında temizlikte kullandığı ağaç saplı süpürge ile şahsa bir kez vurarak yaraladığı kaydedilmişti. Yasin K.'nin bu olaydan dolayı şüpheli Kahraman'dan şikayetçi olduğu, şüphelinin alınan savunmasında suçunu inkar ettiği belirtilmişti. 

                Ayrıca şüpheli Kahraman'ın olayda kullandığı süpürgeye TCK'nın 54. maddesi uyarınca el konulması da istenmiş, Kahraman'ın TCK'nın 'kasten yaralama' suçunu düzenleyen 86/2, 3-e maddeleri uyarınca 2 yıldan 5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Şüphelinin söz konusu suçu ağır tahrik altında işlediği ifade edilerek, şüpheliye 1,5 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

                Davayla ilgili bugün Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi'nde son duruşma yapıldı. Duruşmaya, mağdur Yasin K.'nın avukatı İbrahim Ulufer, sanık Selçuk Kahraman ve avukatı Nuray Korkmaz katıldı. Tanıkların dinlenmesinin ardından, duruşma hakimi kararını açıkladı. Sanık Selçuk Kahraman'a 740 lira adli para cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakılırken, Kahraman 5 yıl denetime tabii tutuldu. 

                Adliyeden ayrılan Selçuk Kahraman, gazetecilerin "Bir şey söyleyecek misin?" sorusuna, "Söylenecek bir şey yok" karşılığını verdi.

                Bu arada oğlu ile birlikte adliyeden ayrılan baba Mustafa Kahraman da gazetecilerin sorularını cevapladı. Kahraman, davanın sonuçlandığını, 740 lira para cezası verildiğini ve suç işlememek kaydıyla hükmün 5 sene ötelendiğini söyledi. 

                'Davayı nasıl değerlendirdiği' yönündeki soruya baba Kahraman, "Olayı hiçbir şekilde değerlendirmiyorum, adalete güveniyorum. Böyleymiş. Yapılacak bir şey yok. Buna eyvallah dedik." cevabını verdi.

                'Oğlum bak git' ismiyle yapılan bir filmde Selçuk Kahraman'a bir ev verilmek istendiği yönündeki iddianın sorulması üzerine de Kahraman, "Daireyi vermediler, 10 sene ipotek ettiler. 10 sene kullanmaya kalktılar. Benim çocuğumu 10 sene kullanacaklardı, bende kabul ettirmedim." şeklinde konuştu.

                Kahraman, yaşadıkları olaydan dolayı mağdur olduklarını belirterek, "Onun çoluk çocuğu var. Çoluk çocuğunun ne durumda olduğunu bir Allah bilir bir ben bilirim. Karısı evden dışarıya çıkamıyor." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber 'Oğlum bak git' davasında karar çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER