'Sayın Başbakanım sesimi duyun'

Tekirdağlı Refiye Yılmaz, milyonda bir görülen Gardner Sendromu’nun pençesinde...

'Sayın Başbakanım sesimi duyun'

Defalarca kez ameliyat olan 23 yaşındaki genç kızın bir an önce organ nakli olması gerekiyor. Ancak Amerika'da yapılması gereken ameliyat için tam 1 milyon dolar gerekiyor.  İçindeki tümör hızla büyüyor. Doktorların, "ameliyat olmazsan 6 ay yaşar" dediği genç kız, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istiyor.

TekirdağRefiye Yılmaz henüz 23 yaşında... Genç kız ömrünün son 7 yılını, Gardner Sendromu denen ve milyonda bir görülen hastalıkla geçiriyor. 

“İLK 16 YAŞIMDA YAKALANDIM BABAM TAŞIYICI BENDE AKTİF HALE GELMİŞ. GARDNER SENDROMU DENEN MİLYONDA BİR GÖRÜLEN BİR HASTALIK. BUNDAN BİR AY ÖNCE İÇİME METAL BİR PİPET TAKILDI 22 SANTİM. İÇİMDE 18-8 SANTİM DEZMOİT TÜMÖR VAR VE BÖBREĞİME BASKI YAPTIĞI İÇİN BU PİPETİ TAKTILAR.”

Adeta hastalığın pençesinde çırpınan Yılmaz, çok istediği halde eğitimini de tamamlayamadı. 7 yıl önce girdiği üniversite sınavlarında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan genç kız okuyamadı.

“İSTANBUL MARMARA HUKUK FAKÜLTESİNİ MADDİ İMKANSIZLIKLARDAN DOLAYI GİDEMEDİM. BİR HAFTA YEDİ GÜN. HANİ BEN 4 GÜN İYİYSEM 3 GÜN GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜYÜM.”

İstanbul'da kontrolleri devam eden genç kızın ilaçları da Türkiye'de bulunmuyor. 1 kutusu 3 bin TL olan ilaç bir süre önce bir milletvekili tarafından temin edildi. 

“DOKTORLARIMIN ASIL AMACI BENİ KANSERDEN KORUMAKTI AMA BEN BUGÜN KANSERE YAKALANDIM. ŞU AN MAMALARLA BESLENİYORUM ZATEN YEDİĞİM ZAMAN İSTİFRA ETME GEREĞİ DUYUYORUM.”

Defalarca kez ameliyat olan kız için artık tek çare organ nakli... Ancak bu da çok kolay değil. 

“TEK ÇAREM ORGAN NAKLİ OLMAK. BU BİR MİLYON DOLAR VE TÜRK PARASINA VURDUĞUNUZ ZAMAN 1 TRİLYON 800 MİLYAR GİBİ BİR PARA YAPIYOR. SADECE AMERİKA MİAMİ HASTANESİ'NDE YAPILIYOR Kİ BUNU BENİM AİLEMİN KARŞILAYACAK BOYUTU YOK YANİ GERÇEKTEN.”

Anne ve babası onun için gece gündüz çalışıyor. Fakat bu kadar büyük miktarı bir araya getirmek neredeyse imkansız onlar için. Valilik de duruma el koydu. Ancak toplanan para henüz 300 lira.  

“VALİ'NİN ŞU ANDA BAŞLATTIĞI BİR YARDIM KAMPANYASI VAR. BÜTÜN İNSANLARIMIZDAN BU BEN YA DA ONLARIN EVLATLARI DA OLABİLİRDİ BENİM YERİMDE ONLARINDA BAŞLARINA GELEBİLİR BENİ KENDİ EVLATLARININ YERİNE KOYSUNLAR VE SESİMİ DUYSUNLAR YANİ.”

TEKİRDAĞ HALK BANK ŞUBESİ
Müşteri No : 10291531
IBan : TR54 - 0001 - 2009 - 3040 - 0001 - 0362 - 91
Selime Günder Yazıcı, 
Sevilay Bozdoğan veya
Filiz Koyuncu adına

Genç kıza yardım etmek isteyen hayırseverler, Halk Bankası Tekirdağ Şubesi'nde valilik tarafından adına açılan hesap numarasına 3 ay süreyle bağışta bulunabilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

SAĞLIK Bakanlığı, 'Gardner Sendromu' hastası Refiye Yılmaz’ın durumu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Hastamıza uygulanması gerektiği ileri sürülen ilaç ve nakil konusunda ülkemizde yeterli imkanlar mevcut olup herhangi bir ücret sorunu yoktur." denildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle: "Medyamızda, ’Gardner Sendromu’ hastası Refiye Yılmaz kardeşimizin ince bağırsak nakli için yurt dışına gitmesi gerektiği, kullandığı ilacının Sağlık Bakanlığı tarafından 5 aydır gönderilmediği gibi ifadeleri yer almıştır. Öncelikle hastamız Refiye Yılmaz’ın tedavi süreçlerini Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğümüz yakinen takip etmektedir. Hastamız Refiye Yılmaz’ın hastalık süreci ile ilgili yaptığımız ön incelemede, İl Sağlık Müdürlüğümüzce hastamız, ince bağırsak nakli konusunda dünyanın sayılı kurumları arasında olan Bakanlığımıza bağlı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Burada yapılan tetkikler neticesinde Refiye Yılmaz için acil ince bağırsak nakli ihtiyacı öngörülmediği anlaşılmıştır. Hastamız bu kurumda ileriye dönük nakil gerekliliği yönünden takip edilmektedir."

"İLACIN TÜRKİYE’DE TEMİNİ KONUSUNDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOKTUR"

"Hastamızı, Çapa Tıp Fakültesi’nde takip eden doktor tarafından bu hastalık için rutin kullanılmayan "imatinibö isimli ilacın denenmesi yönündeki tavsiye, Bilimsel Onkoloji Danışma Komisyonu tarafından uygun bulunmamıştır. İlacın Türkiye’de temini konusunda herhangi bir sıkıntı yoktur. Bahsedilen ilaca bilimsel olarak uygun bulunduğu takdirde ücretsiz şekilde ulaşılabilir."

<< Önceki Haber 'Sayın Başbakanım sesimi duyun' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER