Silivri savaş alanına döndü, duruşma ertelendi

Ergenekon sanıklarına destek olmak amacıyla Silivri'ye giden yüzlerce kişi olay çıkardı. Mahkeme Başkanı Özese, çıkan olaylar nedeniyle duruşmayı erteledi.

Silivri savaş alanına döndü, duruşma ertelendi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki  bölümünde Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, bugünkü oturuma son  verdiklerini açıkladı. Önceki duruşmalar sırasında, yargılamanın yapılmasını ağır şekilde  sekteye uğratan, duruşma düzenini bozucu bir kısım olaylar yaşandığını ifade eden  Özese, bugünkü duruşmada da belirlenen oturma düzenine uyulmayıp, ikazlara rağmen  bu konuda ısrar edildiğini kaydetti.

Saat 14.00 Duruşma gerginlik nedeniyle 11 Nisan Perşembe gününe ertelendi.  Mahkeme Başkanı Özese, bu gerekçelerle duruşmanın 11 Nisan Perşembe gününe ertelendiğini söyledi. 

Saat 13.00 Duruşmaya başlanamadı. Mahkeme heyeti henüz içeride kimlik yoklaması dahi yapamadı. Mahkeme salonunda duruşmayı takip eden Samanyolu Haber ekibinden Fatih Akalan, mahkeme salonu içerisinde de karışıklığın yaşandığını, protestolarda başı CHP'li Milletvekilleri'nin çektiğini anlattı. CHP'li Muammer İnce'nin en az 3 kere mahkemede ayağa kalkıp 'Haydi alkışlarla protesto edelim' diyerek ortalığı karıştırdığını belirten Akalan, İnce'nin amacına ulaştığını henüz duruşmanın görülmesine başlanamadığını, saat 13'te başlaması beklenen 2. oturumda da farklı bir manzara beklemediklerini belirtti.

Saat 12.00 Barikalatları yıkarak mahkeme salonuna girmeye çalışan gruplar ellerine geçen taş ve demir parçalarını ekiplere fırlattı. Polis ve Jandarma ekipleri saldırgan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ancak biber gazı, davanın görüldüğü mahkeme salonunun camları açık olduğu için, mahkeme heyetiyle birlikte, salon içerisinde bulunan avukatları ve sanıkları da etkilediğinden duruşmaya ara verildi. Mahkemenin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu.

Saat 11.38 Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına çok sayıda CHP'li milletvekili izleyici olarak katıldı. Duruşmanın başından itibaren sürekli slogan atan ve salondakileri eylem yapmaya çağıran milletvekilleri, uyarıları da dikkate almadı. Jandarma görevlerini iterek avukatların bulunduğu bölüme geçmeye çalışan milletvekilleri kısa süreli arbede yaşanmasına sebep oldu. 'Aç burayı', 'Adalet istiyoruz' şeklinde slogan atan milletvekilleri jandarmaya fiili müdahalede bulundu.

SAAT 11.30 Ergenekon Davası'nda yargılanan sanıkları desteklemek için Silivri'ye gelen ve tüm uyarılara rağmen saldırgan tutumlarına devam eden gruplara polis ve jandarma müdahale etti. Erken saatlerden itibaren duruşma salonun bulunduğu Silivri Cezaevi önüne akın eden kalabalık, 3 sıra halinde oluşturulan demir bariyerleri yıktı. Bunun üzerine jandarma ve polis, gruplara tazyikli su ile müdahale etti. Cezaevi önünde olaylar devam ediyor.


SİLİVRİ'DE GÜN İÇİNDE YAŞANANLAR:

CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yargılandığı Ergenekon davasının görülmesine Silivri Cezaevi'ndeki Duruşma Salonu'nda devam ediliyor. Sanıklara destek olmak amacıyla yüzlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi. Gelenler arasında CHP'li milletvekilleri de vardı. Jandarma, Silivri Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.


DURUŞMA SALONUNDA TARTIŞMA ÇIKTI

67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon davasının duruşmasında hararetli tartışmalar yaşandı.

CHP'Lİ VEKİLLER DE GELDİ

Bu arada duruşmayı izlemek üzere aralarında Muharrem İnce, Mahmut Tanal ve Umut Oran'ın bulunduğu çok sayıda CHP milletvekili de cezaevine geldi. 

ERGENEKON'DA SAVUNMALAR ALINIYOR

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasında sanıkların mütalaaya ilişkin savunmaları çıkan olaylar sebebiyle alınamadı.

Cumhuriyet savcıları, davanın 18 Mart tarihinde görülen duruşmasında esas hakkındaki mütalaalarını mahkemeye sunmuştu. "Ergenekon terör örgütünün varlığının sabit olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verilen mütalaada aralarında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da bulunduğu 64 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. 96 sanık içinse 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

<< Önceki Haber Silivri savaş alanına döndü, duruşma ertelendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER