Sürece dair kritik çağrı geldi

Barış ortamının kesintiye uğramamasını isteyen Güneydoğulu kanaat önderleri, günün yürekleri ortaya koyma günü olduğunu söylüyor.

'Süreç kesintiye uğramamlı'

  • 'Çözüm süreci yarım mı kalacak' tartışmaları bölge halkının tepkisine sebep oldu. 
  • Güneydoğulu kanaat önderleri atılan adımların yarım kalmaması için çağrı yapıyor.
  • "Çözüm süreci bitmemeli."

Çözüm süreciyle ilgili yaşanan olumsuz gelişmeler en çok da terörün bitmesini ümitle bekleyen Güneydoğu halkını üzüyor. Onlar, "Alınan yoldan geri dönmek yanlış." diyor.

Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selami Memiş: "Yıllardır devam kaos ortamının çok güzel bir süreçte durması ve çözüme yönelik çalışmaların yapılmasının sekteye uğramaması gerekir. Şu an bölgede ve ülkede hakim olan kanaat sürecin sürmesi yönünde. Kesintiye uğramaması yönünde. Tekrar eski günlerin yaşanmaması yönünde.."
 
Gaziantepli kanaat önderleri süreçle birlikte yaşanan olumlu havaya vurgu yapıyor, gelinen noktayla birlikte bölgede hızlanan yatırım hamlelerine dikkat çekiyor. 

Nilüfer Kültürlerarası Dostluk ve Ahenk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı: "Bu çözüm süreci uzun zamandan beri arzuladığımız bir dönemece girdi.kaç aylardan beri dikkatimizi çekerse hiçbir şehit cenazesine çağrıldığımız yok. Gittiğimiz yok ve benim bir de Doğu ve Güneydoğu'da senelerden beri ticaret yaptığım dostlarım var ve arasıra da gidiyorum da. Hakikaten hep oradakilerin bu çözüm sürecinde gözlerinin içi gülüyor. Çok mutlular."

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu: "Her şeyden önce sağduyulu olmak lazım. Sürecin kesinlikle kesintiye uğramaması ve desteklenmesi gerekir. Burada sağduyunun ön planda olması gerekir. Mutlaka bu ülke bizim. Bu ülkede yaşıyoruz. Herkes bu ülkede yaşıyor. Bu ülkede Kürt-Türk diye bir sorunumuz yok. Meclisimizde herkesi temsil eden bir yapı var." 

Bölgenin ileri gelenleri, barış ortamını istemeyenlerin olabileceğini ancak bunlara karşı birlik ve beraberlikle hareket edilmesi gerektiğini söylüyor.

Cahit Erbalcı: lkenin huzurlu olmasını istemeyen bir kesim de muhakkak ki olacak. Bunlar da bu çözüm sürecini baltalamak istiyorlar.kesinlikle baltalamadan bu çözüme devam etmek lazım."

Ahmet Tiryakioğlu: "Neme lazım dememek lazım. Üstüne üstüne gidip bu süreci sonuna kadar desteklemek yürekleri ortaya koymak lazım. Gün bu gündür diye düşünüyorum."

Onlar, tek bir ağızdan ve yüksek bir sesle süreç devam etsin çağrısında bulunuyor.  

SAMANYOLU HABER

<< Önceki Haber Sürece dair kritik çağrı geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER