Uyuşturucudan kurtuldu parasıyla kurban kesti

Bağımlılıktan kurtulan genç yeniden hayata tutundu.

Uyuşturucudan kurtuldu parasıyla kurban kesti


Uygulanan sosyal rehabilite programı yardımıyla uyuşturucu tuzağından kurtulan 26 yaşındaki M.T., ilk fırsatta uyuşturucu almaya yatırdığı parasını, bu bayram kurban alıp kesmekle değerlendirdi. Hayata tekrar döndüğünü dile getiren M.T., "Çifte bayram yaşıyoruz. Yıllardır ilk defa bayram namazına gittim ve camideki herkesle bayramlaştım. Kazandığım parayla uyuşturucu yerine kurban aldım ve ailemle keserek dağıttık." dedi. 

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu'nun (UBAM) başlattığı tedavi yöntemi, bağımlılar için bir umut kaynağı oldu. Bağımlı gençler, mücadele ettiği, fakat bırakmayı başaramadığı uyuşturucudan, UBAM'ın uyguladığı tedavi yöntemi ile kısa sürede kurtuluyor. 

Ümitlerini yitirdiği ve artık öleceğini düşünürken kendisine uzatılan yardım eli ile hayata tutunan M.T., "Hayatım değişti. Federasyon Başkanı Dila Tezemir benimle özel olarak ilgilendi. Yaklaşık 6 ay süren tedavi ve rehabilitasyon döneminde beni tekrar hayata bağladılar. Beni hastanelere yönlendirmediler ve hiç ilaç kullandırmadılar. Ben Konya'daydım, onlar ise Ankara'daydı. Aylarca gece gündüz telefonla takip ettiler. Vücudumdan eksilen vitamin ve mineralleri bana göndererek kullanmamı sağladılar. Hiç ağrı ve sızı hissetmeden uyuşturucuyu hayatımdan adeta söküp attılar." dedi. 

"BİZE MÜRACAAT EDEN HER KARDEŞİMİZ BAĞIMLIKTAN KURTULABİLİR"

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir ise açıklamasında, uyuşturucudan kurtulmanın zor olmadığını belirtti. M.T.'yi Narconon programına aldıklarını ve 47 yıldır dünyanın birçok ülkesinde uygulanan metotlarla kendisine gelmesini sağladıklarını belirten Tezemir, şunları kaydetti: "Yüce Allah'ın ihsanıyla bir kardeşimiz daha uyandı. Bize müracaat eden her kardeşimiz için aynısını yapmaya hazırız. Devletimiz, gerekli olanakları sunacak olursa bütün bağımlıları altı ayda geri kazanacağımızdan eminiz." 
<< Önceki Haber Uyuşturucudan kurtuldu parasıyla kurban kesti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER