Vatandaştan örnek davranış!

Taksi şoförü Mustafa Türk yaptığı bu davranışla gönülleri fethetti.

Vatandaştan örnek davranış!

Ankara’da Mamak Köprü Taksi'nin şoförü Mustafa Türk, aracında bulduğu 120 bin lirayı sahibine teslim etti. Taski şoförü Türk, “Bayan şehitlikte indi, parayı görünce çantayı kapattık. Üç gündür uyuyamıyorum, çok mutlu olduk.“ dedi.

Ticari takside unutulan 120 bin lira, Ankara Umum Şoförler Odası’nda sahibine teslim edildi. Paranın sahibi basın önünde görüntü vermek istemeyince, parayı temsili olarak Ankara Şoförler Odası Başkanı Zafer Şener aldı, sahibine teslim etti. Parayı taksisinde bulan Türk, “Bayan şehitlikte indi. Beyefendi Abidinpaşa, Bağlarbaşı’nda indi. Durağa geldim, baktım, arabanın arkasında çanta var. Çantayı başkanımız Sani Çaylak’a ‘teslim alın’ diye verdim. Parayı gördüm. Üç gündür uyumuyorum. Çok huzursuz olduk. Belki ev almıştır, belki arsa satmıştır, dedim.” diye konuştu.

Daha önce böyle bir olayın başından geçtiğini söyleyen Türk, “Yine iki bayan bindi. Kolejden bindi, Cebeci’de indirdim. Arabada toplu bir altın buldum, götürdüm, evini biliyorudum. Bunların da aynı şekilde bilmiş olsaydım, aynı anda verirdim. Çantanın içinde isim, evrak çok ama neyin nesi bilmiyorum. İçinde telefon bulamadık. Parayı görünce çantayı anında kapattık. Beyefendiyi simayen tanıdım, hanımefendiyi başında beresi olduğu için tanıyamadım. İlk defa burada karşılaştım.“ ifadelerini kullandı.

“2 GÜN SONRA ARADILAR”

Para bulunduktan sonraki aşamayı anlatan Mamak Köprü Taksi Durağı Başkanı Sani Çaylak ise ”Ben çantayı aldım, içinde bazı evraklar var, alt kısmında da para vardı. İçini açtığımda 120 milyar gibi bir para var, şaşırdık, ‘Allah Allah, bu neyin nesi’ dedik. Hemen kapattım, aldım, dolaba kilitledim. Geldi gelecek derken, sabah 6’ya çeyrek var, gelmedi, 7 oldu gelmedi, 8 oldu gelmedi. Sabaha kadar dolabı kilitleyip bekledim. Korktuk, tereddüt ettik. Bizim de bağlı olduğumuz bir kurum var, orayı aradım. Yönetim Kurulu Üyemiz Ercan Bey’i aradım.” dedi. Ercan Bey’in kendisine parayı alıp gelmesini söylediğini ifade eden Çaylak, ‘Ya başkanım biz bunu nasıl alıp geleceğiz, 50 milyar değil, 100 milyar değil’ dedim. Sonra üç kişi geldiler. Bankaya gidip paraları makinede saydırdık, parayı bankaya teslim ettik. Aradan 2 gün geçmesine rağmen para sahibi aramadı. 2. Gününde öğlen vakti beyefendi aradı. Ankara şoförler Odası’na parayı teslim ettiğimizi söyledim. Ondan sonra geldiler buraya biz de teslime ettik. 5 liram düşse yere arıyorum. 120 bin lira gibi bir para aranmaz mı? Parasını devrettik, o da mutlu olmuştur mutlaka. Başka birinin eline geçmiş olsa kesin gitmişi para.“ ifadesinde bulundu.

“TOPLUMUN BÖYLE İNSANLARA İHTİYACI VAR”

Taksi şoförüne parayı teslim ettiği için teşekkür eden Ankara Şoförler Odası Başkanı Zafer Şener ise “Toplumun böyle insanlara ihtiyacı var. Allah ondan razı oldun.” dedi. Konuşmaların ardından para kese kağıdına koyuldu ve para ile fotoğraf çektirildi.
<< Önceki Haber Vatandaştan örnek davranış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER