Y. Bülent Bakiler: Bu hakaretleri kabul etmek mümkün değil!

Gazeteci-Yazar Yavuz Bülent Bakiler, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ni anlattı, çocuğu yok şeklinde yürütülen kampanyayı da 'ahlaksızlıktan öte ahlaksızlık' olarak niteledi.

Yavuz Bülent Bakiler'den Hocaefendi'ye iftiraya tepki!

  • "Işığın Süvarileri dünyaya ışığın güllerini yetiştirmek için gidiyor."
  • "Bırakın terör örgütü yakıştırmasını, karınca bile incitmekten imtina eden insanlarla karşılaştım"
  • "Hocaefendi'den rahatsız olanlar aslında İslamiyet'ten rahatsız"
  • "Tarih Hocaefendi'yi her zaman altın sayfalarına yazacak"

Gazeteci Yavuz Bülent Bakiler, kültür birliğimizin Türk okullarındaki gönül erleriyle, gönüllü kültür elçileriyle sağlandığına dikkati çekerek, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan haksız ve yakışıksız ithamların kendisini derinden yaraladığını ve tarihin bunları affetmeyeceğini ifade etti.

Gazeteci-Yazar Yavuz Bülent Bakiler Samanyolu Haber'e yaptığı değerlendirmede, hizmet hareketine yönelik ciddi bir karalama kampanyasının oluşturulduğunu belirtti. "Dünyanın 160 ülkesine gönül elçileri ile barış, kardeşlik, hoşgörü mesajı götüren ve dünyayı iyilik eksenli dönüştürme gayret ve cehdiyle hareket eden güzide insanlara yapılan hakaretleri kabul etmek mümkün değildir.'' diyen Bakiler, ''Işığın Süvarileri dünyaya ışığın güllerini yetiştirmek için gidiyor." dedi. 

"HAŞHAŞİ" BENZETMESİ

Başbakan Erdoğan'dan 'Haşhaşi' sözünü duyduğunda acaba dil sürçmesi mi diye kendini avuttuğunu ifade eden Yavuz Bülent Bakiler, sonradan bir kaç kez tekrar ettiğinde dil sürçmesi olmadığını anladığını ve büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi. Bakiler, böyle bir harekete Haşhaşi demenin, temsilcilerine terör örgütü yakıştırması yapmanın akıllı ve vicdan sahibi insanların kabul edeceği bir durum olmadığını vurgulayarak, "Dünyanın bir çok ülkesinde açılan Türk okullarına bizzat gittim. Oradaki insanlarla tanışma fırsatı buldum. İnanın bırakın terör örgütü yakıştırmasını, karınca bile incitmekten imtina eden insanlarla karşılaştım. Türk Cumhuriyetlerinde özellikle Türk ve Rus ailelerin Türk okullarına teveccühünü gördüğümde göğsüm kabardı " ifadelerini kullandı. 

"YÜZLERİ KIZARACAK"

"Muayyen bir zaman sonra aklı selim hakim olacak ve bu haksız ifadeleri kullananların yüzleri kızaracak" diyen Yavuz Bülent Bakiler, "Dünya Milletleri önünde yüzümüzü ağartan, koltuklarımızı kabartan, marşımızı söyleten, bayrağımızı dalgalandıran bu kültür kuruluşları devletin yapamadığını yapmıştır. Başkalarının adını dahi bilmediği ülkelerde bayrağımızı dalgalandırmış, dilimizi öğretmişlerdir. Bu hareketin mimarı Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi tam anlamıyla bir vatanseverdir." diye konuştu. 

Türkiye'nin kalkınmasının ancak batıyla dirsek temasında kalarak ve Türk Cumhuriyetleriyle bütünleşerek mümkün olacağını belirten Yazar Bakiler, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin bunu çok önceden gördüğünü ve insanları bu amaçla bu ülkelere yatırım için yönlendirdiğini söyledi. 

"Hocaefendi bizi Anavatan'daki kardeşlerimizle buluşturdu" diyen Yavuz Bülent Bakiler, devlet olarak ihmal edilmiş bu topraklara gönüllüler ordusunun gittiğini, Türkiye ile bütünleştirdiğini dile getirdi. 

"AHLAKSIZLIKTAN ÖTE BİR AHLAKSIZLIK"

Başbakan Erdoğan'ın Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye yönelik 'evladı yok' şeklindeki göndermesini "Çok büyük bir saygısızlık, ahlaksızlığın ötesinde bir ahlaksızlık" olarak niteleyen Bakiler, şunları kaydetti:
"Hocaefendi davası uğruna dünyasından vazgeçmiş, milletimizin yetiştirdiği ender ilim ve İslam alimlerindendir. Bu söz evlenip çocuk sahibi olmamış insanlara da büyük bir saygısızlığı üzerinde barındırıyor. Bu yakışıksız itham gerçekten ahlaksızlığın çok daha ötesinde bir ahlaksızlıktır."

Hocaefendi'den rahatsız olanların aslında İslamiyetten rahatsız olduğunu söyleyen Bakiler, "Tarih Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi yaptığı hizmetleriyle her zaman altın sayfalarına yazacak, karalama yapan ve engeller oluşturanları ise affetmeyecektir." dedi. 

<< Önceki Haber Y. Bülent Bakiler: Bu hakaretleri kabul etmek mümkün değil! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER