Yandaş gazetenin yalanını deşifre etti

İktidar medyasından Akşam gazetesi, gün geçmiyor ki skandal ve içeriği tamamen düzmece bir habere imza atmasın.

Yandaş gazetenin yalanını deşifre etti

Gazete 17,18 ve 19 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının yapıldığı İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nde polislerin savcılığa gönderdiği delil torbalarını, şubeden evrak kaçırma şeklinde yayınladı.

Saray medyasının Akşam şubesi, skandal haberi ile ilgili dönemin İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu twitter hesabından açıklama yaptı. Topçu, yolsuzluk soruşturmasında Reza Zarrab ve Bakanlar arasında çok fazla rüşvet konuşması yapıldığına dikkat çekerek gazetede yayınlanan o çuvalların savcılığa gönderilen mühürlü tape çuvalları olduğunu söyledi.



Yasin Topçu twitter hesabından şunları paylaştı;

“Bir gazetede bugün 17/18/19 Aralık günlerinde Mali Şubede yaşanan olaylardan bazı kesitlerin fotoğrafları yayınlanmış.

Darbeyi maşallah an be an deşifre etmişler. O kadar çok rüşvet parası teslimi ve görüşmeleri yaptılar ki telefon görüşme tutanakları çuvallara ancak sığdı.

Adamlar kutularla çantalarla bavullarla para taşıdılar. Biz de savcılığa çuvallarla telefon görüşmesi.

O gazete de arkadaşlarımızın bu hakkını teslim etmiş farkına varmadan. Teşekkür ederiz.”



SAVCI ÖZ’Ü DE HEDEF GÖSTERDİ

Gazete 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının koordinatör savcısı Zekeriya Öz’ü de hedef gösterdi. İktidara yakın gazete Zekeriya Öz’ün 18 Aralık’ta İstanbul Emniyet Müdürlüğüne giderek Yakup Saygılı’nın yerine atanan İstanbul Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı ve yardımcılarını tehdit ettiğini iddia etti. Ancak geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet gazetesinden Can Dündar’a konuşan 17/25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının savcısı Celal Kara Zekeriya Öz’ün emniyete gitmesini kendisinin istediğini söylemişti. 18 Aralık’ta yaşananlara dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Zekeriya Öz’ün neden emniyete gittiği savcı Celal Kara tarafından hazırlanan tutanakta yer almıştı. Tutanakta, “Şüphelilerin sorgusu sürerken görevden alınan polislerin yerine atanan amirler tarafından cebir ve baskı uygulanarak dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış’a ait teknik takip tutanaklarının sorgu zabıtlarından çıkarılması istendiği” ihbarı üzerine savcı Öz’ün emniyete gittiği bilgisi yer almıştı. Celal Kara, Savcı Öz’ün emniyete polislere delil karartmanın suç olduğunu hatırlatmak için gittiğini söylemişti.
<< Önceki Haber Yandaş gazetenin yalanını deşifre etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER