Hayırsever kadına zulüm üstüne zulüm

Adana’da hayırseverlere yönelik yapılan nefret operasyonunda eşi Kanada’da çalışan Emine S. 3. kez gözaltına alındı. Eşinin kendisine para göndermesini suç sayan savcılık, kadının çalıştığı ve ikamet ettiği her yerde yapılan operasyonlarda alıkonuluyor.

Adana'da nefret operasyonu: 8 tutuklu

VİDEO-ARŞİV

Adana’da Ramazanın ilk günü sahur sonrası hayırseverlere yönelik gerçekleştirilen nefret operasyonunda 27 kişi gözaltına alındı. 4 günlük sorgu ve ifade işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının hiçbir soru sormadan tamamının tutuklanma isteğiyle sevk ettiği Adana 2. Sulh Ceza hakiminin karşısına çıkan şahıslardan 19 kişi serbest kalırken 8 hayırsever tutuklandı.  Sahur vakti evlerinden alınan şahıslardan bir kısmı yine sahur vakti cezaevine gönderilirken bir kısmı da ailelerine kavuştu.

Gözaltına alınanların arasında tek kadın olan ve serbest bırakılan Emine. S. ise sözde paralel soruşturması kapsamında 3. kez alıkonuldu. Kanada’da çalışan eşinin kendisine harcaması için gönderilen parayı suç sayan savcılar, Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun (MASAK) gönderdiği rapor doğrultusunda Emine S.yi önce daha önce görev yaptığı Ceyhan’da gözaltına aldı.  

Burada uzun bir emniyet ve mahkeme sürecinin ardından serbest bırakılan Emine S. daha sonra bu kez de Mersin’deki nefret operasyonunda gözaltına alındı. İkamet ettiği Mersin’in Mut ilçesinden alınarak getirilen genç kadın, buradaki soruşturmada da serbest bırakıldı.

MASAK’ın bütün illere gönderdiği rapor doğrultusunda son  olarak da hayırseverlere yönelik Adana merkezli 12 ilde yapılan operasyonda gözaltına alındı. Yine Mut’tan getirilen Emine S. bir kez daha aynı zulmü yaşadı.

Emniyette uzun bir beklemenin ardından hakim karşısına çıkan Emine S. yeniden serbest bırakıldı. 2. Sulh Ceza Hakimi Emine S.nin serbest bırakılmasıyla ilgili verdiği kararda, “Aynı suçtan dolayı hem Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama istemiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliklerince, hakkında adli kontrol talebi uygulanmak suretiyle serbest bırakıldığı, atılı suçun vasıf ve mahiyetinin aynı olması, iddiaların ve eylemlerin  benzer  olması hususları gözetilerek başka bir suçtan hükümlü veya tutuklu olmadığı takdirde serbest bırakılmasına, gerek görülmediğinden adli kontrol tedbirinin de uygulanmasına yer olmadığına…” denildi.

Görev yaptığı veya ikamet ettiği her yerde hayırseverlere yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Emine S. daha önce Şanlıurfa’da da çalışmış. Kadının avukatı müvekkilinin büyük ihtimalle burada yapılacak bir operasyonda da gözaltına alınacağını belirtti. Bu durumun rezalet olduğunu belirten hukukçular, bir kişinin aynı iddialarla 3-4 defa gözaltına alınıp bırakılmasını eleştirdi.
<< Önceki Haber Hayırsever kadına zulüm üstüne zulüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER