Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna devam kararı verildi

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve emniyet mensuplarının tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna devam kararı verildi

Basını hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve emniyet mensuplarının tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Delillerin hukuksuz olduğunu belgesiyle göstermelerine rağmen hakimin aynı kararı verdiğini belirten Avukat Orhan Akkurt, “Bunlar hakim savcı değil, müstahdem, çay getir çay götür, tutukla bırak. Bir tane tiran var ne isterse onu yapıyorlar.” dedi.

Hidayet Karaca ve emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı, Mustafa Kılıçarslan, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan ve Kazım Aksoy’un üçüncü kez aylık tutukluluk incelemeleri yapıldı. İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi Recep Uyanık’ın yaptığı inceleme sonucunda 9 ismin de tutukluluğunun devamına karar verildi. Kararda şüphelilerin durumlarında bir değişiklik olmadığı öne sürüldü.

Karaca’nın avukatı Doğan Akkurt, karara tepki gösterdi. Karaca’nın tutuklama sebebinin üç tane telefon görüşmesi olduğunu hatırlatan Akkurt, “Dizi filmde geçtiği iddia edilen Tahşiye örgütünün emir ve talimatla alındığı iddia edilen üç tane telefon görüşmesidir. Bu telefon görüşmelerinin illegal, hukuksuz olduğu, delil niteliği taşımadığı, sorulmasının dahi suç olduğu savcıya izah edildi. Savcı da sorular arasından bunu çıkardı. Buna rağmen kumpas kurmuş bir şekilde mahkemeye sevk yazısında bunları var gibi göstermiş. Mahkeme de bunları mesnet göstererek Hidayet Karaca’yı tutukladı. Üç ay geçti, ısrarla çığlık atıyoruz. Dilekçelerimizde, beyanlarımızda ‘arkadaş bu sorular sorulmaktan vazgeçildi, tutanak altına alındı sorulmaması’ sorulduğu zaman suçtur zaten. Savcı kumpas hazırlayarak bunu sevk maddesine sokmuştur. Bunu gören hakim de bilerek tutuklama gerekçesi yapmıştır. Haksızlıktır bu, böyle bir şey olmaz. Savcı kumpas kurarak tutuklama isteyemez, hakim bu kumpası görerek tutuklama veremez dedik.” diye konuştu.

'TÜRKİYE, KUZEY KORE'YE DÖNDÜ'

Türkiye’nin Kuzey Kore’ye döndüğünü kaydeden Akkurt, “Bir tane tiran vardır. O tiran ne emrediyorsa ne arzu ediyorsa nasıl bir emeli ve amacı varsı onu yerine getiriyorlar. Bunlar hakim de savcı da değil, bunlar çaycı, müstahdem. Çay getir, çay götür, tutukla bırak. Şu an yaptıkları iş budur. Bu korkuyla da ne hakimlik yapılır bu memlekette ne savcılık ne de savunma yapılır.” dedi.

Karaca’nın tutuklu kalmaya devam edeceğini ifade eden Akkurt, “Demokrasi nöbeti devam edecek. Allah’tan başka hiçbir şeyden de umudumuz yok.” ifadelerini kullandı. 
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın tutukluluğuna devam kararı verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER