Hırsızlığa önlem 'kafesli evler'


Batman'da son zamanlarda artan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların aldığı önlemler dikkat çekiyor. Kent genelinde yaşanan hırsızlık olayları vatandaşları adeta canından bezdirdi. Vatandaşlar, evlerinin balkonlarını ve pencerelerini demir parmaklıklarla kapatarak hırsızlık olaylarının önüne geçmeye çalışıyor.

Bazı evlerin 5. katına kadar demir parmaklıklarla kapatıldığı ve buna rağmen yine de hırsızlık olaylarının yaşandığı ifade edildi. Bayındırlık Mahallesi sakinleri evlerinin balkon ve pencerelerini demir parmaklıklarla kapatması, evlere kafes görünümü veriyor.

Vatandaşlardan Serhat Daş, hırsızlık olaylarının daha önce çok fazla olduğunu ifade ederek, alınan önlemin ardından ciddi bir düşüşün yaşandığını anlattı. Evlerinin balkon ve pencerelerini demir parmaklıklarla kapadıklarını belirten Daş, bu durumu görenleri şaşırttığını kaydetti.

Güler Yalçın ise şöyle konuştu: "Mahallemizde daha önce çok fazla hırsızlık olayları yaşanıyordu. Biz de bu olayların önüne geçmek için böyle önlem aldık. Evimiz hapishaneye benziyor. Ancak başka çaremiz yok."

Türkçe konuşmayı bilmeyen Ahmet Aydın da, evinin 5. katına bile demir parmaklı önlem aldığını belirterek, bunun için borçlandığını kaydetti. Küçük yaşta çocukların mahallede evlere girdiğini ifade eden Aydın, ailelerin çocuklarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

'ALTINLARI OLAN KİŞİ SÜREKLİ TAKİP EDİLİYOR'

Şakir Artık adlı vatandaş, hırsızların altın sahibi olan kişileri sürekli takip ettiğini anlatarak, bu kişilerin evlerden hırsızlık yaptığını söyledi.
Kadınların kollarında altın taşıyamadıklarını savunan Artık, "Mahallemizde hırsızlık olayları çok fazla yaşanıyor. Bütün mahalle sakinleri evlerini kafes evlere çevirmiş durumda. Bu durum bizi rahatsız ediyor ama yapacak başka bir şey yok." diye konuştu.

Bu arada her 3 evden 2'sinde bu durumun mevcut olduğu görülüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Hırsızlığa önlem 'kafesli evler' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER