HÜDAPAR: Halk, devletin de PKK'nın da umurunda değil

HÜDAPAR: Halk, devletin de PKK'nın da umurunda değil

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, " PKK'nın şehir merkezlerindeki çatışmaya son vererek silahlı unsurlarının ülke dışına çıkarması, askerlerin kışlaya, polislerin de karakollara çekilmeleri, hükümetin de Kürt meselesi için adım atması gerekir." dedi. Tanrıkulu, halkın mağdur olduğunu bu durumun devletin de PKK'nın da umurumda olmadığını dile getirdi.

HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki partililer, Diyarbakır esnafını gezerek sorunlarını dinledi. Tanrıkulu, Sur ilçesindeki dükkanlarını terk edip diğer ilçelere yerleşen esnafların sıkıntılarını dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Devletin de, PKK'nın da kendi amaçlarını gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Tanrıkulu, halkın her iki tarafın da umurunda olmadığını kaydetti. Halkın mağdur olduğunu dile getiren Tanrıkulu, şunları söyledi: "Biz parti olarak defalarca çatışma ortamına gidilmeden diyalogla sorunların çözülmesi için çağrılarda bulunduk fakat ne yazık ki sesimizi ya duyuramadık ya da duyulmak istenmedik. Hendek siyasetine halk destek vermemiştir, çünkü halkın faydasına değildir. Halkın destek vermediği bir şeyi ısrarla sürdürmek ne kadar doğru olabilir ve bununla nereye varılabilir? Halkın destek vermediği bir şey kesinlikle ilerleyemez ve amacına ulaşamaz. Devletin de PKK'nin de bu siyasetten vazgeçerek halkın maslahatı için hareket etmeleri gerekir. PKK'nın şehir merkezlerindeki çatışmaya son vererek silahlı unsurlarının ülke dışına çıkarması, askerlerin kışlaya, polislerin de karakollara çekilmeleri, hükümetin de Kürt meselesi için adım atması gerekir."

'TÜM ESNAF MAĞDUR OLDU'

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Kuyumcular ve Mücevherciler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Akkul ise çatışmaların kuyumcular dahil bütün esnafları ciddi anlamda mağdur ettiğini ifade etti. Üretim yapamamaktan şikayet eden Akkul, şöyle konuştu: "Düğün sezonundayız, gelinler geliyor altın istiyor fakat biz kendilerine altın veremiyoruz, çünkü üretemiyoruz. Onunla birlikte Sur ilçesinde yaklaşık 150 kuyumcumuz vardır, hepsi şu anda mağdur ve oradaki çatışma ortamı ister istemez etrafına da etki edip diğer ilçelerimizdeki esnaflarımız da mağdur oluyor. Bütün siyasilerden beklentimiz bir an önce bu çatışmalı ortamın sona erdirilmesi için girişimlerde bulunmasıdır. Halk artık bıkmış, hendek, çatışma, kaos, kan, silah istemiyor. Halkımız huzur istiyor." CİHAN
<< Önceki Haber HÜDAPAR: Halk, devletin de PKK'nın da umurunda değil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER