İşçilerden maskeli 'yandaş sendika' açıklaması


Belediye İş Sendikası Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan üyelerinin tehdit ve baskıyla Hizmet İş Sendikası'na geçirilmeye çalışıldığını iddia etti. Özkan'ın düzenlediği toplantıya katılan işçiler yüzlerine üzerinde 'belediye işçileri köle değildir' yazılı maske taktı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve bürokratlarının, Belediye İş Sendikası üyelerini tehdit ve baskıyla Hizmet İş Sendikası'na geçirmeye çalıştığı iddia edildi. Söz konusu iddialar üzerine Belediye İş Sendikası Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan ve Belediye İş Sendikası Mali Genel Sekreteri Cahit Korkmaz Antalya'ya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıya belediyede çalışan sendika üyeleri de katıldı. Üzerlerine 'Belediye İş Sendikası' yazılı yelekler giyen işçiler yüzlerine de 'belediye işçisi köle değildir' yazılı maskeleri taktı.

Bayram Özkan, Menderes Türel'in işçiler için yürüttükleri mücadeleyi sekteye uğratmak, darbe vurmak, diz çöktürerek biat ettirmek için uğraş verdiğini savundu. Antalya'ya geldiğinde Menderes Türel tarafından şehrin çeşitli noktalarına belediyenin sloganı olan 'iyi gelecek' afişlerinin asıldığını gördüğünü anlatan Belediye İş Sendikası Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Bayram Özkan, "Bende şunu söylüyorum. Antalya'ya 'iyi gelecek' tek şey Menderes Türel'in buradan gitmesi. Baskıyla, zulümle insanların işiyle, aşıyla tehdit ederek, yandaş sendikaya, yandaş suç örgütüne üye kazandırma çabası içine girmesi Menderes Türel'e düşmüyor. Bürokratlarına düşmüyor. İşçileri 'Gazipaşa'dan, Finike'ye Kalkan'a göndeririz' diyorlar. Antalya bir uçtan bir uca 600 kilometre. İnsanları çoluk çocuğunun nafakasıyla, işiyle tehdit ederek, yandaş suç örgütüne geçirmeye çalışıyorlar." dedi.

Özkan, Mendere Türel'i suç örgütü olarak tanımladığı sendikanın değirmenine su taşımakla suçladı. Türel ve bürokratlarının Hizmet İş Sendikası'nın örgütlenme elemanları gibi davrandığına değinen Belediye İş Sendikası Eğitim ve Basın-Yayın Genel Sekreteri Özkan, "Sürgünle, baskıyla, tehditle Belediye İş Üyesi işçileri sendikalardan istifaya ve yandaş Hizmet İş'e üye olmaya zorluyor." diye konuştu. Belediye Başkanı Menderes Türel'in 'biz işçilerin sendika tercihine karışmıyoruz' sözlerine değinen Özkan, şunları ifade etti: "Herkesin bildiği bu gerçekler ortadayken Menderes Türel Antlyalıların, emekçilerin gözlerinini içine bakarak 'biz işçilerin sendika tercihine karışmıyoruz' diyerek herkesin aklıyla alay etmektedir. Senin bürokratların senden talimat aldığını söyleyerek yandaş Hizmet İş Sendikası'na işçileri üye olmaya zorluyor."

"İŞÇİYİ ZORLAMANIN 2 YIL HAPSİ VAR"

Bayram Özkan, işçilere baskı yapanlara uyararak Anayasa'nın 51. Maddesi'ni hatırlattı: "Anayasa'nın 51. Maddeside 'hiç kimse bir sendikaya üye olmaya ya da üyelikten ayrılmaya zorlanamaz' Türk Ceza Kanunu'nda da 'sendikal hakların kullanmasının engellenmesi başlıklı 118. Maddesi'nde de 'bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya zorlamak amacıyla cebir veya tehdit kullanan kişi 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' denmektedir."

"İŞÇİLER BİZİ İSTİYOR"

Belediye İş Sendikası Mali Genel Sekreter Cahit Korkmaz da belediye işçilerinin kendi sendikalarını istediğini söyledi. Baskıyla işçilerin başka bir sendikaya geçirilmeye çalışıldığını belirten Korkmaz, "Yani sendikacılığı da onlar yapacaksa buyursun biz Menderes Türel'e Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi'nin anahtarını teslim edelim. Menderes Türel Antalya'da ne kadar Sivil Toplum Kuruluşu (STK) varsa anahtarlarını alsın yarın atama yönetimlerini STK'ların başına getirsin. Kimse sesini çıkarmasın." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber İşçilerden maskeli 'yandaş sendika' açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER