İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı

İzmir’deki İsveç Konsolosluğu’na silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda konsoloslukta sekreter olarak çalışan bir kadın ağır yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, silahlı saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

SHABER3.COM

Silahlı saldırı, saat 13.00 sıralarında Konak ilçesindeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki İsveç Fahri Konsolosluğu’nda meydana geldi. İddiaya göre, vize işlemleri için konsolosluğa gelen yabancı uyruklu Z.Ö., henüz belirlenemeyen nedenle Türk çalışan kadın E.T.’ye silahlı saldırıda bulundu.

Tabanca ile açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği E.T., kanlar içerisinde yere yığılırken, konsoloslukta bulunanlar panik ve korku yaşadı. Çevredekilerin ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan E.T. ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaçan Z.Ö. ise polis ekipleri tarafından, suç aleti silahla yakalanıp, gözaltına alındı. Tedavi altına alınan kadın çalışanın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Z.Ö.’nün öne sürüldüğü gibi yabancı uyruklu olmadığı, Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

İZMİR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, “İlimiz Konak ilçesinde, 01.08.2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, silahlı saldırıyı şiddetle kınayarak, saldırıda yaralanan vatandaşa Allah’tan acil şifalar diledi.

Bakan Tunç, “Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER