İZSU'nun süper robotu arızaları buluyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kanal ve kolektör hatları içindeki arızaları, robotların yaptığı canlı yayınlarla tesbit ediyor. Böylece arızalara müdahalede büyük hız kazanıyor. Kanal hattının tıkanmasına sebep olan malzemeler varsa robotun üzerindeki freze sistemiyle küçük parçalara ayrılarak vakumla çekiliyor.

İZSU, hem kanal ve yağmur suyu hem de kolektör hatlarındaki arızaları belirlemek için kanal görüntüleme robotu kullanıyor. Robotların sayısını bu yıl dörde çıkaran İZSU, böylelikle arıza ve tıkanlıkları kazı yapmadan, yani asfaltı bozmadan tespit ediyor ve kısa sürede gideriyor. Üzerinde GPRS bağlantısı bulunan kanal görüntüleme robotu, 45 metre uzunluğundaki kabloyla baca kapaklarından kanal hattına indiriliyor. Görüntüler, kanal görüntüleme aracındaki bilgisayarlara aktarılıyor. Gelen verilere göre gerekiyorsa hattı yenileme kararı alınıyor, tıkanıklık varsa açılıyor. Kanal hattının tıkanmasına sebep olan malzemeler varsa robotun üzerindeki freze sistemiyle küçük parçalara ayrılarak vakumla çekiliyor.

Bu cihaz sayesinde arızaları nokta olarak tespit edip sadece o bölgede kazı yaptıklarını ve çalışmayı kısa sürede tamamladıklarını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, "Teknoloji hızla ilerliyor ve kurum olarak kazısız teknolojilerden faydalanmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde Dikili'de, içme suyu hattını değiştirmeden yeniledik. Şimdi de değiştirilmesi gereken kanal hatlarını kazmadan, iç kaplama yöntemiyle yenilemek istiyoruz. Kanal robotları sayesinde bu verileri topluyoruz. Böylelikle hangi bölgede, ne kadar kanal hattında iç kaplama yapacağımızın verisine ulaşıp ihaleye çıkacağız." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İZSU'nun süper robotu arızaları buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER