Kadına şiddete karşı Bursa 'turuncu'ya boyanıyor


Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 'Kadına Yönelik Şiddet'e karşı dikkat çekmek için hazırlanan ve destekleyenlerin turuncu rengi kullanması istenen "Turuncu Etkinlik" programı Bursa'da başladı.

16 Günlük Aktivizm Kampanyası, Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın katıldığı duvar boyama etkinliği ile start aldı. İlçede 136 mahalle dolaşılarak bilgilendirme yapılacak. İlk ve orta öğretim okullarına ziyaretler gerçekleştirilecek, muhtarlıklara turuncu flamalar takılacak.

Etkinlik hakkında bilgi veren Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Sevcan Yaman, "Tüm dünyada düzenlenen bu etkinliğe, bizlerde Osmangazi olarak verip, kadına karşı şiddete dikkat çekmek istiyoruz. Turuncu aktivizm programı kapsamında bütün dünyayı turuncuya boyamak istiyoruz. Turuncu obje ve nesnelerle her yerde turuncuyu kullanarak halkımızı bilinçlendirmek, kadına ve kız çocuklarına uygulanan şiddetin son bulmasını istiyoruz. Hemşerilerimizin bu konuda desteklerini bekliyoruz." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise BM tarafından kadına karşı şiddete dur demek amacıyla tüm dünyada başlatılan ve dikkat çekmek için turuncu rengin seçildiği 16 günlük etkinliğin önemine değindi. Dündar, şöyle konuştu: "Etkinlik takvimi süresince, Osmangazi'nin bir çok mahallesi, daha parlak bir gelecek ile kadına yönelik şiddetten arınmış bir dünyayı temsil eden turuncu renge boyanacak. İlçenin önemli noktaları, birçok sivil toplum kuruluşunun, okulların, muhtarlıklar ve vatandaşların katılımıyla, turuncu renk ile ışıklandırılacak, turuncu renkteki bayraklarla donatılacak."

BM'nin başta Ortadoğu ve Suriye olmak üzere, dünyanın birçok bölgesinde yaşanan terör vahşeti ve insanlık dramlarını görmezden geldiğini belirten Dündar, Birleşmiş Milletleri duyarlı olmaya çağırdı.

Dündar daha sonra belediye çalışanları ile birlikte, ellerini turuncu boyaya batırarak duvarları boyadı. Ardından kadınlar ellerinde turuncu balonları gökyüzüne bıraktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kadına şiddete karşı Bursa 'turuncu'ya boyanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER