‘Kadınlar gününde bebekleri ile zındana tıkılmış garipler anımsanmalıydı’

Tutuklu CHP eski İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem’in Twitter hesabından bir dizi paylaşım yapıldı. Erdem, 38 tweet’ten oluşan mesajlarında Suriyeli tutuklu kadın ve çocukların sorunlarını kaleme alan Karar yazarı Yıldız Ramazanoğlu’na seslendi.

SHABER3.COM



Erdem, “Ben ya da başka biri için değil, cezaevleri Yıldız hanımın hemcinsleri ile dolu. Kadınlar gününde bebekleri ile zindana tıkılmış garipleri anımsamalıydı. Suriye’deki zindan da buralar ‘residence’ mı? Serzeniyorum çünkü Yıldız Ramazanoğlu adil, namuslu bir kalemdir. Kadın mahpuslara eğilmelisiniz Yıldız hanım… Malum ‘of the record’ ifadesini ‘oprikota’ olarak algılayıp, bu yeni kavrama derin manalar yüklemek ancak bizim yüce yargımıza mahsus bir durum” dedi.

NAMUSLU HAKİM VE SAVCILAR NEFES BİLE ALAMIYOR
Erdem yine de hak yemeyeyim, namuslu hakim ve savcılar bulunduğunu dile getirerek, “Fazlacalar. Ama baskı altındalar. Nefes dahi alamıyorlar. İşte size ‘beka’ sorunu. Mesela benim dosya. Dava süreci sürdüğünden özetle şunu söyleyeyim; ‘Bir HSK üyesi ile bir bakan’ tarafından kurulup örülen bir kumpas. Vakti gelince o bakanı ve üyeyi belgeleri ile açıklarım. Bilirsiniz, ben belgesiz konuşmam” ifadelerini kullandı.

İÇ’İ YAZDIM ŞİMDİ DE DIŞ’I YAZIYORUM
Erdem, “Neyse ki AYM’miz var. O da olmazsa AİHM var. AİHM kararlarını uygulamayan yargımız var. Her şey var ama “adalet” yok. Dünya da yargıya güven sıralamasında en alt sıralardayız. Adalet yok. Hukuk güvenliği yok. Beka diyenlerin ajandasında bu krize çözüm var mı? Yok… Bu floodlara bolca RT ve fav alayım. Yazacağım, onların arzu ettiği gibi suskunluğa dalıp gitmeyeceğim. İç’i yazdım. Şimdi Dış’ı yazıyorum” paylaşımında bulundu.

UMARIM VOLTA ATMAK SURETİYLE ŞİDDETSİZ DARBE OLMAZ
Osman Kavala’nın yan avlusuna taşındığını belirten Erdem, “Camdan cama görüşüyoruz. Günde 6 saat yürüyor. Umarım ‘Volta atmak suretiyle şiddetsiz darbe falan olmaz’ endişeliyim. Selçuk Kozağaçlı bizim bölüme geldi. Sık sık görüyorum. Açlık grevi sürüyor. Adalet istemek dışında bir talebi yok. O da bizim ülkemizde yok maalesef. Koğuş arkadaşım her seferinde ‘çoban matına’ düşüyor” dedi.

HDP=PKK DEMEK 6 MİLYON SEÇMENE PKK’LI DEMEKTİR
Erdem siyasetteki terör tartışmalarına da değindi. Şunları dile getirdi: “Merak ediyorum, HDP=PKK demek HDP’li=PKK’li; yani 6 milyon HDP seçmenine PKK’li demek anlamına gelmez mi? Gerçekten HDP’ye oy veren herkes teröristtir imasının esas bölücülük ve terör dili olduğu gerçeğinden kopuklar mı? Oy karşılığı cennetten arazi tahsisi yapanların bu hoyratlığı, cennete yönelişi azaltma riski taşıyor.”

2 PARTİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİNİN SOSYOLOJİSİ OLUŞTURULUYOR
Beka tartışması üzerinden halkın ayrıştırılmasının, 2 partili başkanlık sisteminin sosyolojisini oluşturma amaçlı bilinçli bir hareket olduğunu belirten Erdem, amacın demokratik çeşitliliği yok edip sistemi 2 kutuplu bir aşamaya evriltmek olduğunu kaydetti. Bunun 50 yıllık bir devlet projesi olduğunu kaydetti. “Kenan Evren’in hayaliydi. Ayrıca ‘yerel seçimin kaybı rejim tartışması yaratır’ sözü ilk kime aitse 1 Nisan da tartışmayı o başlatır” dedi.

UMARIM S-400’LER RAHİP OLAYI GİBİ OLMAZ
Erdem, “Bu iktidar 40 yılda bir akıllı bir iş yaptı. S-400 alımı doğru hamledir. Umarım bu konu rahip olayı gibi olmaz! Bu arada, Mavi Vatan tatbikatının millennium chalenge tatbikatına verilmiş gecikmeli bir cevap olduğunu düşünüyorum. Memlekette az da olsa iyi şeyler oluyor. Yolladığınız kitap ve mektuplar olmasa halimiz duman. İyi ki varsınız zalım yoldaşlar… O halde kitaba ve mektuba devam. Adres: Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu, 9’no lu cezaevi c10 blok 67’no lu oda.” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber ‘Kadınlar gününde bebekleri ile zındana tıkılmış... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER