'Kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yandı'

'Kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yandı'

Türkiye Kamu Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Doğruyol, "10 Ekim günü Ankara Gar binası önünde toplanan vatandaşlarımıza karşı gerçekleştirilen kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır." dedi.

Doğruyol, yaptığı açıklamada Türk halkının birliğine, dirliğine karşı girişilen saldırının yüreklere ateş düşürdüğünü, nice ocakları söndürdüğünü ifade etti. Doğruyol, şunları kaydetti: "Terörün etnik kökeni, ideolojisi, dili, inancı, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun ayrım yapmadan, insanlığa karşı girişilen en alçakça saldırı olduğu bu menfur olayla bir kez daha görülmüş, terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, renginin ve ideolojisinin olmadığı bir kez daha anlaşılmıştır. Bir yanda 7 Haziran'dan bu tarafa tam 157 vatan evladımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın da bombalar, tuzaklar, suikastler yoluyla canlarına kastedilmektedir."

Nedensiz yere, suçsuz bir insanı öldürenin bütün insanlığı katletmiş sayıldığı bir dinin mensupları olduklarını vurgulayan Doğruyol, hiç kimsenin masum birinin yaşama hakkına müdahale etmesini, elinden almasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Doğruyol, "Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır. Bugün şehitlerimiz için yüreklerimiz yanmakta, katledilen vatandaşlarımız için yüreklerimiz parçalanmaktadır. Bu ülkenin doğusuyla, batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle her köşesindesin vatandaşlarımız bizim için birdir; aynı değerdedir." dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak, nereden gelirse gelsin, kime karşı gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin, terörün her şeklini ve her türlüsüne lanetlediklerini dile getiren Doğruyol, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diledi. Doğruyol, aynı acıyla yanıp, aynı mutlulukla sevinenleri birbirinden ayırmaya, araya nifak tohumları sokmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin başkenti, Emniyet, MİT, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi devletin kalbinin attığı bir bölgede, nasıl olup da teröristlerin ellerini kollarını sallayarak tarihin en ağır saldırısını gerçekleştirebildiğinin de mutlaka sorgulanmasını gerektiğini ifade eden Doğruyol, şunları kaydetti: "Ancak, milletimiz böylesine büyük terör saldırılarına maruz kalırken, istihbarat ve güvenliğimizden sorumlu olan yetkililerin de onurlu bir özeleştiri ile gereğini yerine getirmesi icap etmektedir. Dünyanın her yerinde terör saldırısı ve ölümler yaşanabilir. Dünyanın her yerinde istihbarat açığı, güvenlik zafiyeti olabilir. Ama dünyanın her yerinde, bu saldırıları önlemekle görevli olanlardan da hesap sorulur."

'Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak bile kımıldamaz' diyenlerin devletin merkezinde bombaların patlatılması ve yüzlerce vatandaşın canına kast edildiğini izah etmek, bu işin sorumlularından hesap sormak zorunda olduğunu savunan Doğruyol, şu ifadeleri kullandı: "Gidenler gitmekte, gözü yaşlı analar, babalar, evlatlar geride kalmaktayken, hiç kimsenin bu sorumluluğu üstlenmemesi kabul edilemez. İçte ve dışta, en değerli varlığımız devletimizi yok etmek için faaliyet gösteren sayısız odak varken, istihbarat teşkilatımızın nelerle meşgul olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın hangi konulara öncelik verdiği sorgulanmalıdır. Yurdumuz bir kan gölüne dönmüşken, istihbaratımız nasıl bir gaflet uykusundadır ki, hala bir türlü uyanamamaktadır!" CİHAN
<< Önceki Haber 'Kahpe saldırı ile yüreklerimiz bir kez daha yandı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER