Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya çığ tehlikesi uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin Pazar gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmininde bulundu. Ayrıca Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre; ülkenin pazar günü sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının, hafta başından itibaren ülke genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

03 Ocak günü; Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildi. Kıyı Ege'de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Ege kıyıları ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği aktarıldı.

ÇIĞ TEHLİKESİ

04 Ocak Pazartesi; ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin edildi. Kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

05 Ocak Salı; ülkenin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların; genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağış, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin edildi. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.

06-07-08 Ocak günlerinde ise Türkiye'nin büyük bir kesiminde görülmeye devam edecek olan yağışların; doğu bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildi. Hava sıcaklığının; yağışlı sistem ile birlikte ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

EGE DENİZİNDE YARIN KUVVETLİ FIRTINA

Ayrıca Kuzey Ege'nin güneyi ve Orta Ege'de güney ve güneybatı yönlerden esen rüzgarın Pazar günü (03 Ocak) öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 7 ile 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildi. Fırtınanın Pazartesi (04 Ocak) günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Güney Ege'de güney ve güneybatı, kıyılarda güneydoğu yönlerden esen rüzgarın Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak 6 ile 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edildi. Fırtınanın Pazartesi (04.01.2016) günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya çığ tehlikesi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER