Katliamda ölenler için tazminat

Ankara’da hayatını kaybedenlerin yakınlarına ödeme yapılacak.

Katliamda ölenler için tazminat

Başkentte cumartesi günü yaşanan katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarına yasaya göre 29 bin 79 lira ödeme yapılacak. Yaralılara ise yaralanma derecelerine göre ödeme gerçekleştirilecek.

Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Yasa’ya göre, katliamda ölenlerin yakınları tazminattan yararlanabilecek. Bunun için hayatını kaybedenlerin miraçları bir yıl içerisinde valiliğe başvuruda bulunacak. Başvurular komisyonlarda ele alınacak. 

Yasanın, “Yaralanma, engelli hale gelme ve ölüm hallerinde yapılacak ödemeler” başlıklı maddesine göre katliamda yaşamını yitirenlerin yakınlarına 7000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda bulunan miktarın elli katı tutarında ödeme yapılacak. Bu da katliamda yaşamını yitiren 97 kişinin her birinin yakınlarına 29 bin 79 lira ödeme yapılması anlamına geliyor. 97 kişinin yakınlarının tamamına ise toplam 2 milyon 820 bin 701 lira ödeme yapılacak. Ancak hükümetin hesapta kullanılan gösterge rakamını yüzde 30 oranında artırma yetkisi bulunuyor. Yani Bakanlar Kurulu hesapta kullanılan gösterge rakamını 9 bin 100’e kadar artırabilecek. Bu durumda ölenlerin mirasçılarına 37 bin 803 lira ödeme yapılacak. Ayrıca mağdurların yakınlarına kamuda öncelikle iş verilecek. Çocuklarına da burs sağlanacak.

Bu arada Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) da, saldırılar sonucu zarar görenlerin kullandıkları banka kredilerine yeniden yapılandırma olanağı sağladı. Bu kapsamda saldırıdan zarar görenlerin kredi borçları bankalar tarafından yeniden yapılandırılacak.

<< Önceki Haber Katliamda ölenler için tazminat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER