Kılıçdaroğlu: İktidara gelirsek tam gün eğitime geçeceğiz

Kılıçdaroğlu: İktidara gelirsek tam gün eğitime geçeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Sevgili anneler, okul dedim de akılma geldi. Bunu kopya çekme fırsatı bulamadılar, çünkü vakit yoktu. Tam zamanlı, tam gün eğitime geçeceğiz Allah izin verir, iktidara gelirsek. Tam gün eğitim. Çocuklarınız sabah okula gidecek, akşam gelecek. Öğle yemeklerini öğretmenleriyle beraber yiyecek, hiçbir bedel ödemeden yiyecekler ve beslenme çantası da olmayacak. Çocuğun okulda karnı doyacak." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kılıçdaroğlu, partisince Düzce'de düzenlenen mitingde seçmenlere hitap etti.

Kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin inancını ve kimliğini sorgulamadan herkesi kucaklayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Benim hayat tarzım şudur: İnsan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstündedir. Bunu her yerde her ortamda söylüyorum. Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın; bu ülke kendi sorunlarını aşabilecek bilgi ve kapasiteye sahiptir. Her şeyimiz var çok şükür. Neyimiz eksik? Eksiğimiz; namuslu siyaset, dürüst siyaset, halkı düşünen siyaset. Bunlardır eksik olan. Yoksa her şeyimiz var." diye konuştu.

7 Haziran seçimleri öncesi meydanlarda AK Parti'nin, 'CHP'ye oy verirseniz dolar yükselir, faizler artar, işsizlik artar' dediğini aktaran CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bunu defalarca söylediler. Allah büyüktür ya, hepsi oldu. Dolar da yükseldi, faiz de yükseldi, işsizlik de arttı. Şimdi gidip başka bir propaganda yapıyorlar; 'Efendim, sakın CHP oy vermeyin, sosyal yardımlar kesilir.' İyi de niye keselim, hangi gerekçe ile keselim? Tam tersi, sözüm söz, sosyal yardımları tam iki kat artıracağım. En az iki katına çıkaracağım." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin 13 yıldır iktidarda olduğunu, Türkiye'nin hiçbir meselesini çözmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Okul yapamadınız, 13 yıldır bir kentin problemlerini çözemediniz. 13 yıldır Düzce bir vefa örneği gösterdi, her seferinde 3 milletvekili verdiler. Onlar da dediler ki, 'Nasıl olsa Düzcelilerin oyu çantada keklik, ne yaparsak yapalım onlar da bize oy verir!' Ama şimdi sandığa giderken elimizi vicdanımıza koyup düşüneceğiz. İşsizlik var mı? Var. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Ülkeyi kimin yönettiği belli değil, en derin krizleri yaşıyoruz. Türkiye'nin iyi ahlaklı, halkı düşünen bir yönetime ihtiyacı var. Bu yönetimi gerçekleştirebilirsek, bu ülkede kardeşçe yaşayabiliriz. Hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadan bu ülkede yaşayabiliriz. Ben size bunun sözünü veriyorum."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Anneler çocuklarını hangi okula gönderecekler bilmiyor. Sabah akşam sınav, bütün hayatları test çözmekle geçiyor. Hemen arkasından bir propaganda; 'CHP gelirse imam hatip okullarını kapatırlar!' İmam hatipleri kuran biziz, neden kapatalım? Orada okuyan çocuklar bizim çocuklarımız değil mi? Hiçbir okul kapanmayacak. Yeni ve güzel okullar açacağız. Nitelikli eğitim görecekler. Sevgili anneler, okul dedim de akılma geldi. Bunu kopya çekme fırsatı bulamadılar, çünkü vakit yoktu. Tam zamanlı, tam gün eğitime geçeceğiz Allah izin verir iktidara gelirsek. Tam gün eğitim. Çocuklarınız sabah okula gidecek, akşam gelecek. Öğle yemeklerini öğretmenleriyle beraber yiyecek, hiçbir bedel ödemeden yiyecekler ve beslenme çantası da olmayacak. Çocuğun okulda karnı doyacak. Biliyorum bunun için de diyecekler 'kaynağı nerden bulacaksın?' diye. Ben kaynağı bulacağım, sözüm söz. Gerekirse boğazımdan kısacağım, o çocuklara öğle yemeği vereceğim.

Daha güzel bir Türkiye'yi, daha huzurlu bir Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz lazım. Ve bunun için de yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Kavgadan uzak, barıştan yana, gençleri düşünen, onlara gelecek vaat eden, her evde tencerenin kaynamasını sağlayan yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Bunun için de sizin bize milletvekili çıkarmanıza ihtiyacımız var. Sizden milletvekili istiyoruz. Söz mü? Söz, ben de size söz veriyorum; sizin için çalışacağım, sizin için emek harcayacağım, sizin için alın teri dökeceğim, sizin için mücadele edeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun."

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partililere alandakilere karanfil attı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Akçakoca ilçesine geçti CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER