Kimse Yok Mu, Diyarbakırlı ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

Kimse Yok Mu, Diyarbakırlı ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı. Dernek, yetim ve kimsesizlerden başlayarak muhtaç aileleri Diyarbakır temsilciliğine davet ederek, hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini takdim etti. Aileler, derneğe ve hayırda bulunanlara teşekkür etti. Derneğin Diyarbakır temsilcisi Recep Tanış, "Bu kurbanda kesilen kurbanlardan akan kanın inşallah bölgemizde ve İslam aleminde akacak olan kanların kesilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz" dedi.

Kimse Yok Mu, bu yıl ki kurban eti dağıtımını bayramın ikinci günü yaptı. Derneğin merkez Kayapınar ilçesindeki binasına davet edilen ihtiyaç sahiplerine, paketlenmiş kurban etleri dağıtıldı. Kurban eti yardımını alan engelli Şeyhmus Çat, "Kimse Yok Mu Derneği sayesinde bizim gibi garibanlar et, giyim, gıda olsun alıyor. Aracı oldukları için herkese teşekkür ediyorum. Benim 4 çocuğum ve eşim engelli. Onlar bile bizim garibanlar kapısını çalıp et getiriyorlar. Hayırseverlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

"HİÇ ET ALAMIYORUZ"

Eşinden ayrı 5 çocuk annesi Filiz Erdoğan ise 3 yıl önce Kimse Yok Mu'ya başvurduğunu ve yardım almaya başladığını dile getirdi. Erdoğan, "Evimde yiyecek hiçbir şey yoktu. Yardım ettiler. Derneğe, onlara yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Ben hiç et alamıyorum. Bugün burada bize et verecekler. Sosyal Yardımlaşma Derneği'nden yardım alıyorum. Kimse Yok Mu Derneği de bana giyim ve gıda yardımında bulunuyor." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahiplerinden Besna Karabulut da derneğin kendisine her yıl yardım ettiğini ve çok sevindiğini dile getirdi. "4 tane çocuğum var, kirada oturuyorum. 30 senedir dulum, bize yardım ediyorlar. Verenden Allah razı olsun, Allah onlara daha çok versin." diyen Karabulut, Diyarbakır'da yoksul ayısının çok olduğunu kaydetti. Karabulut, "Ben Yenikapı'da oturuyorum. Herkes fukaradır. Bir maaş yok, gelir yok, çok zor durumdayız. Bayramdan bayrama bile evlere et girmiyor." dedi.

"EVİMİZE YILDA BİR KEZ KIRMIZI ET GİRİYOR"

Sur ilçesindeki Melik Ahmet semtinde ikamet eden Hacire Sevim ise 10 çocuğunun olduğunu, eşinin seyyar satıcılık yaptığını ve durumlarının çok kötü olduğunu dile getirdi. Sevim, "Seneden seneye evimize kırmızı et giriyor. Eşim akşama kadar seyyar satıcılık yapıyor, ancak kuru ekmek parasını kazanabiliyor. Allah aracı olanlardan razı olsun. Zor geçiniyoruz. Bir karnımız tok 10 karnımız aç." ifadelerini kullandı.

TANIŞ: YARDIMLARI EN YOKSULDAN BAŞLAYARAK YAPIYORUZ

Kimse Yok Mu Derneği'nin Diyarbakır temsilcisi Recep Tanış ise yardımları en yoksul vatandaşlardan başlayarak yaptıklarını dile getirdi. Tanış şunları söyledi: "İhtiyaç sahibi ailelerle birlikte bayramı kutluyoruz. Bu tarifi zor bir mutluluk. Onların derdine az da olsa yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize diyoruz. Zor zamanda bu ihtiyaç sahibi aileleri unutmayan bütün yardımsever insanlardan Allah razı olsun. Bu kurbanda kesilen kurbanlardan akan kanlar inşallah bölgemizde ve İslam aleminde akacak olan kanların durmasına vesile olmasını niyaz ediyoruz. Dernek olarak çalışma sistemimiz var. Aileler başvuru yapar, biz de inceleriz ve tespit ederiz. Kurban ve yardımları en yoksul olandan başlayarak yapıyoruz. Bugün davet ettiğimiz aileler ağırlıkta yetim ve kimsesi olmayan aileler. İmkanlar ölçüsünde yardım etmeye çalışıyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, Diyarbakırlı ihtiyaç sahiplerine kurban... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER