Kırşehir protokolinden 10 Kasım mesajları

Kırşehir protokolinden 10 Kasım mesajları

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

VALİ ŞENTÜRK: ATATÜRK DAİMA TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDE YAŞAYACAK

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıflarıyla Türk ve dünya tarihinde derin izler bırakan Atatürk'ü vefatının 77. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle andıklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak, muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını milletçe taşıdıklarını anlatan Şentürk, şunları kaydetti: "Bağımsızlık savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Atatürk, daima Türk milletinin gönlünde yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklal savaşımızın kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

BELEDİYE BAŞKANI BAHÇECİ: ATATÜRK ÖMRÜNÜ MİLLETİNE ADAMIŞ

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ilk Cumhurbaşkanı ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 77. yılında saygıyla andıklarını belirtti.

Bahçeci, "Atatürk, ömrünü milletine adamış, kurduğu Cumhuriyet'e sahip çıkılmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye ulaşılmasını öğütlemiştir. Bizler de milletimizi ve devletimizi aydınlık yarınlara taşımalı, milli ve manevi değerlerimize bağlı gençler yetiştirmeliyiz. Bu vesile ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla anıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI: RAHMET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ

AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli mesajında, Cumhuriyetin kurucusu, bağımsızlığın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 77'nci yılında özlemle, sevgiyle ve saygıyla andıklarını vurguladı. Kendirli, şunları kaydetti: "10 Kasım, milletimiz için Atatürk'ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O'nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Bağımsızlık savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşayacaktır. Kökleri üzerinde yükselen ülkemiz, bir dünya gücü olarak bir yandan devraldığı cumhuriyet mirasına sahip çıkıyor, bir yandan da daha güçlü ve gelişen bir ülke olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun."

TSO BAŞKANI EKİCİOĞLU: MUSTAFA KEMAL DÜNYANIN EZİLEN ULUSLARINA ÖRNEK OLMUŞTUR

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yayınladığı yazılı mesajda, "Anadolu aydınlanmasının öncüsü, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 77. Yıldönümünde, O'nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Ekicioğlu, mesajında şunları kaydetti: "Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç kuşku yoktur ki Mustafa Kemal Atatürk sayesinde yanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir millet oluşturmuş; siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türk tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Bu sebepledir ki Mustafa Kemal, dünyanın ezilen uluslarına istisnasız bir örnek olmuştur." CİHAN
<< Önceki Haber Kırşehir protokolinden 10 Kasım mesajları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER