KPSS davasının yedinci duruşması yapıldı


2010 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 230 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Davanın yedinci duruşmasında sorularının dağıtıldığının öne sürüldüğü Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nde arama yapan Emniyet Amiri Öner Güven'in ifadesi alındı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın yedinci duruşmasında 9 tutuksuz sanığın savunması alındı. Davanın yedinci duruşmasında soruların dağıtıldığının iddia edildiği Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nde arama yapan ve delilleri karartmak ve örgüte üye olduğu suçlamaları ile yargılanan Öner Güven'in savunması alındı.

'BİLGİLERİMİZİ SAVCI ŞADAN SAKINAN'A AKTARDIK'

O dönemde Bilişim Suçları Büro Amirliği'nde çalıştığını söyleyen Öner Güven, şunları kaydetti: "O dönemde soruşturmayı yürüten savcı Şadan Sakınan'ın sözlü emri ile Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'ne adres tespiti için iki arkadaşımızla gittik. Savcı bize belirtilen adresle ilgili bilgi istemişti. Gittiğimizde içeride kimse yoktu. Biz de sorumlu kişiyi aradık. Sorumlu kişinin telefon numarası bize adres ile birlikte verilmişti. Bazen korkup gelmedikleri için gelip gelmediğini teyit için birkaç kere aradım. İşyerini kontrol ettik sonra olay yerinden ayrıldık. Arama yapılacağını bilmeden savcının emri ile adres teyidi için gittik. Bilgilerimizi savcı Şadan Sakınan'a aktardık."

Öner Güven'in bu sözlerine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil, "Şadan Sakınan'ı da biliyoruz." cevabını verdi.

Savcının bir gün sonra arama kararı çıkarttığını anlatan Güven, "Ben de yine aynı polis memur arkadaşlar ve Bilişim Suçları Büro Amirliği'nin görevlendirdiği Harun Kocaman ile birlikte gittik. Bilgisayarın imajını aldık. İmajlar incelensin diye KOM Daire Başkanlığı'na teslim ettik. KOM Dairesi hard diskin açılmadığını bize tutanak ile bildirdi. Biz de tekrar imaj almak için gittik." ifadelerini kullandı.

Öner Güven'in bu sözlerinin ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Musa Yeşil, Öner Güven'e tepki gösterdi. Yeşil, Öner Güven'e "Hard disk nerede kaldıysa iyi kaldı. Hard disk bulunsaydı biz de ona göre yargılama yapardık. Kime soru gittiğini veya kime gitmediğini görür ona göre yargılama yapardık." dedi.

Savcı Umut Sadak ise Öner Güven'e 'Bilişim Suçları Bürosu adres teyidi için gidebilir mi? Bu orada arama yapacağız anlamına gelmez mi?' sorusunu yöneltti. Güven soruya şu şekilde cevap verdi: "Polis olmadığını söylemeyerek kontrol edebilirsiniz. Sorumlu kişi 'hoş geldiniz' dedi. Biz de içeri girdik. Sonrasını tam hatırlamıyorum. Eğer arama yapılacağını bilseydik. Farklı bir şekilde yapardık."

Savunmaların ardından savcı Umut Sadak, Öner Güven'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi Öner Güven'in tutuklanma talebini reddetti. CİHAN
<< Önceki Haber KPSS davasının yedinci duruşması yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER