Manisa TBO Başkanı: Yaralılara müdahale ederken biber gazına maruz kaldık

Manisa TBO Başkanı: Yaralılara müdahale ederken biber gazına maruz kaldık

Ankara'daki patlama sırasında miting alanında olan Manisa Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, yaralılara müdahale ederken polisin biber gazına maruz kaldıklarını söyledi. Ankara'da 97 kişinin öldüğü bombalı terör saldırısını protesto etmek amacıyla DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Türkiye genelinde üç günlük grev ve üç günlük yas kararı aldı. Bu doğrultuda, bütün illerde olduğu gibi Manisa'da da eylem yapıldı.

İlk eylemi Manisa Tabip Odası ile SES Manisa Şubesi, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Acil Servisi'nin önünde yaptı. Acil servis önünde toplanan doktorlar ve diğer sağlık çalışanları, açtıkları siyah pankart ile Ankara'daki patlamada ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından açıklama yapan Oda Başkanı Pekbayık, "Patlama anında biz de oradaydık. Patlamayı yakından gördük. Patlamanın şokunu atlatmadan, 'Doktor yok mu?' diye bağrışmalar oldu. Yaralananlara bakmaya başladık ancak yaralılara müdahale ederken polisin biber gazına maruz kaldık. Bu nasıl iştir, anlayamıyoruz. Ankara'da yaşanan patlamanın sorumluları bellidir. O sorumlular, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. İşte onlara da hesapları sorulmalıdır. 10 Ekim'i asla unutmayacağız." dedi.

İkinci protesto gösterisini ibe DİSK, KESK, TMMOB ve TTBB üyeleri yaptı. Manisa Lisesi önünde toplanarak kalabalık, Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan da katılarak destek verdi. "Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Diktatör gidecek, barış kazanacak" sloganları eşliğinde yürüyüş yapanlara diğen bazı vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi.

Manolya Meydanı'nda, terör saldırısında ölen 97 kişi için saygı duruşu yapıldı. Ardından grup adına açıklamayı, Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel yaptı. Demirel, "Katiller, yarattıkları şiddet, korku ve katliam atmosferinde, tek başına iktidar olmak için ülkeyi ateşe atıp kendini kurtarmaya çalışanlardır. Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede birarada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz, ne kadar saldırırsanız saldırın korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz." dedi. Eylem, olaysız şekilde sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Manisa TBO Başkanı: Yaralılara müdahale ederken biber... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER