Çapkın ve hırsız imam tiplemesine tepki yağıyor

Hükümetin yayın organı kabul edilen, CEO'luğunu Erdoğan'ın damadının yaptığı ATV'de yayınlanan bir dizinin konusu inançlı kesimleri rencide ediyor.

Çapkın ve hırsız imam tiplemesine tepki yağıyor

Dizide çapkınlığıyla ünlü, hırsızlığı meslek edinmiş bir kişinin imam kılığında bir mahalleye gelerek burada camide görev yapması işleniyor. Dizinin konusu, reyting için dindarlar daha ne kadar aşağılanacak dedirtirken dindar olduğunu iddia eden iktidarın sözcüsü konumundaki kanalın bu rezilliğe imza atması manidar bulundu.

Yeni başlayan dizideki imam karakterinin hem çapkınlık, hem de hırsızlık yapan bir karakter olması, bilinçaltına gönderilen mesaj bakımından önemli. Daha önce 70'li yıllarda topluma enjekte edilen Kemal Sunal filmlerindeki sahte, üfürükçü imam tiplemelerinin 2014 versiyonunu prime time'da izleten kanala imamları temsilen Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmezken Diyanet-Sen Genel Başkanı tepki gösterdi.

İMAMLIK PEYGAMBER MESLEĞİDİR

Milli Gazete'ye demeç veren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, atv'de yayınlanan dizide hapishaneden kaçan bir hırsızın imam rolünde verilmesini sert bir dille eleştirerek, İmamlığın peygamberlik mesleği olduğunu ve rol de olsa bu şekilde imamlığın kullanılamayacağını belirtti.

Bu durumun kabul edilemeyeceğini bildiren Bayraktutar, imamlık mesleğinin Peygamber mesleği olduğunu kaydetti.
Rol olarak dahi hiçbir yayında imamlığın kullanılamayacağını belirten Bayraktutar, Toplumda özel bir saygınlığı gerektiren imamlık gibi bir makamın bir hırsız tarafından kullanılıyor olması ve imamlık gibi son derece hassas peygamber mesleğinin birkaç davranış modeli ile idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi kabul edile bilir bir durum değildir. Kaldı ki imamlık insanları kandırmak ve anı idare etmek için rol icabı bile olsa iki dakikada öğrenilecek bir meslek değildir. Gerçeklerle örtüşmeyen bu durumun senaryolaştırılarak imamlık mesleğinin birkaç ritüelle idare edilebilecek bir meslek olarak gösterilmesi toplumdaki imam imajını zedeleyen bir durumdur. Kaldı ki senaryo gereği hırsız bir çok mesleği rol icabı oynayabilecekken imamlığın seçilmesini de tesadüfi görmüyoruz. İmamlık mesleğin ötesinde bir duruş meselesidir ve halkımız bu duruşu gayet iyi bilmektedir” ifadelerini kullandı.

Milli Gazete ise haberde şu yoruma yer verdi:

''70’li, 80’li ve 90’lı yıllarda İslam’ı ve İslam’a dair ne varsa herşeyi hedef alan zihniyet ile yani CHP zihniyeti ile bugünkü AKP medyasının üstlendiği misyon arasında hiç bir fark yok... Mesele hükümet ve iktidar politikaları olunca haber bültenleri hizaya çekiliyor, manşetler dizayn ediliyor ama mesele müslüman ve müslümanın hassasiyetleri olunca koltuk sahiplerini ilgilendirmiyor.
Bir müslümanın vicdanı böyle bir alayı ve böyle bir zihniyeti kabul edemez... Bu sahneler karşısındaki vurdumduymazlığı ve suskunluğu kınıyoruz.''


<< Önceki Haber Çapkın ve hırsız imam tiplemesine tepki yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER