Mehmet Şimşek'e emeklilerden büyük tepki!

Emekli aylıkları, ocak ayında sadece yüzde 2.32 artmıştı!

Mehmet Şimşek'e emeklilerden büyük tepki!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli aylıklarının 2002-2015 arasında enflasyonun çok çok üzerinde arttığını savunarak, “Aylıklardaki reel artışlar emeklilerin satın alma güçlerini artırdı. Emekli aylıklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik çalışma bulunmamaktadır” dedi.

Ocak’ta aylıklarına yüzde 2.32 zam yapılmıştı bu emekli o emekli mi!

Bakan Mehmet Şimşek’in, “Emekli aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği ve aylıklardaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini de artırdığı görülmektedir. Öte yandan, emekli aylıklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik halihazırda Bakanlığımızca yürütülmekte olan bir çalışma bulunmamaktadır” açıklaması, aylıklarına Ocak ayında yüzde 2.32 zam yapılan emeklilerden büyük tepki topladı.

“Satın alma güçleri arttı emekliye ilave zam yok”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verilen yazılı soru önergesini cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu çalışanlarının ve emeklilerin mali ve sosyal haklarında yapılan artışların, devletin mali imkanları, ekonomik gelişme ve milli gelir düzeyi, genel geçim şartlarıyla yıllık enflasyon oranları göz önünde bulundurularak tespit edildiğini anlattı.  Şimşek, 2002 Aralık-2015 Ocak döneminde emekli aylıklarında önemli artışlar sağlandığını savunarak, bu dönemde en düşük memur emekli aylığının yüzde 258.8, en düşük işçi emekli aylığının yüzde 316.9, en düşük Bağ-Kur’lu esnaf emekli aylığının yüzde 484.2 ve en düşük Bağ-Kur’lu tarım emekli aylığının yüzde 885.3 oranında arttığını iddia etti. Şimşek, Ocak’ta emeklilere yapılan yüzde 2.32 zamma ise değinmedi.

Enflasyonun çok üzerinde arttı!”

Mehmet Şimşek, “Emekli aylıklarındaki artışların enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği ve aylıklardaki reel artışların emeklilerin satın alma güçlerini de artırdığı görülmektedir. Öte yandan, emekli aylıklarında genel bir düzenlemeyle ilave artışlar yapılmasına yönelik halihazırda Bakanlığımızca yürütülmekte olan bir çalışma bulunmamaktadır” diyerek şaşırttı.

<< Önceki Haber Mehmet Şimşek'e emeklilerden büyük tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER