MHP'li Çetinkaya: Dikimevi kazasındaki ana kusur bir an önce aydınlatılmalı

MHP'li Çetinkaya: Dikimevi kazasındaki ana kusur bir an önce aydınlatılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Dikimevi'ndeki 12 kişinin öldüğü kaza ile ilgili görgü tanıklarının anlattıklarının şaşkınlık verici olduğuna dikkat çekti. Çetinkaya, "Kazaya sebebiyet veren ana kusurun ne olduğunun bir an önce aydınlanması gerekiyor. Bu otobüsleri kadrolu işçiler mi kullanıyor yoksa taşeron işçiler mi? Bu otobüslerin şoförleri, çalışma şartlarının yetersizliğinden dolayı ek iş yapmak durumunda kalıyorlar mı?" diye sordu.

Çetinkaya, Ankara Cebeci'de dün Dikimevi kavşağında durakta bekleyenlerin arasına dalması ile 12 kişinin öldüğü otobüs kazasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Çetinkaya, şu ifadeleri kullandı: "Dikimevindeki kazanın nasıl olduğu hakkında, kaza anından beri yüzlerce görgü tanığından farklı açılardan iddialar aktarılıyor. İşittiğimiz her bir hikâye, bu elim trafik faciasının tanıklarının da bu travmayı zor atlatacağının işaretlerini veriyor. Olayın nasıl olduğunu şahitlerden dinliyoruz fakat olayın neden meydana geldiğini ancak detaylı incelemelerin ardından net olarak öğrenebileceğimizi ümit ediyoruz. Kazaya sebebiyet veren ana kusurun ne olduğunun bir an önce aydınlanması gerekiyor. Bu sebepler arasında personelden tutun da teknik konulara kadar bir ihmaller zinciri var ise onun da gün yüzüne bir an evvel çıkarılması gerekiyor.

Bütün bu olanların sorumluluğunu sadece bir şoföre yüklemek yerine, bu otobüsleri ve tüm toplu taşıma araçlarını kullanan personellerin nasıl ve neye göre belirlendiğinin, sadece ağır vasıta veya otobüs ehliyetinin olması dışında başka eğitimlerden, başka denetimlerden geçirilip geçirilmediğinin, bu personelin çalışma şartlarının, çalışma saatlerinin, ücretlerinin standartlarının ne olduğunun, psikolojik destek alıp almadıklarının, psikolojik testlerden geçip geçmediklerinin sorgulanması gerekiyor."

KADROLU MU TAŞERON MU?

Çetinkaya devamında yetkililere, "Bu otobüsleri kadrolu işçiler mi kullanıyor yoksa taşeron işçiler mi? Bu otobüslerin şoförleri, çalışma şartlarının yetersizliğinden dolayı ek iş yapmak durumunda kalıyorlar mı? Toplu taşımada kullanılan araçların bakım ve muayeneleri zamanında yapılıyor mu? Özellikle bu kazaya karışan otobüsün bakım ve muayenesi en son hangi tarihte yapılmıştı? Aynı marka ve model araçlarda benzer teknik sorunlardan kaynaklanmış kazalar var mı? Var ise gereken müdahaleler zamanında yapıldı mı? Yapılmadı mı?" sorularını yöneltti.

Dikimevi'nde meydana gelen trafik kazasının herkesi yasa boğduğunu ifade eden Çetinkaya, "Bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Şu an hastanelerde tedavi gören yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Çetinkaya: Dikimevi kazasındaki ana kusur bir an... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER